Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

PONOSAN NA SVOJE PULENE Pešić posle velike pobede: To su moji lavovi!

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Svetislav Pešić (Foto: Starsport)

Selektor “orlova” u elementu. Bio je raspoložen da priča u vezi sa dešavanjima oko reprezentacije, spektaklu u dvorani “Štark arena”, narednim izazovima…


SRBIJA U petak od 18 časova Mladost GAT dočekuje Novi Pazar. Gosti su u velikom usponu forme, a dvojka u kladionici MaxBet je 2.55.


Košarkaška reprezentacija Srbije je savladala Grčku u kvalifikacijama za Svetski kup, čime je ostala u igri za plasman na isti. Kao što to obično biva, atmosfera je posle ovakve pobede bila sjajna, što se moglo videti i na konferenciji za medije tokom koje je opširno pričao selektor Svetislav Pešić:

– Prvo, želim da se zahvalim našim navijačima. Igrati u ovakvoj atmosferi je za sve dodatna motivacija za sve. Sjajna utakmica sa obe strane, pokazala su se dva tima koja nisu odustajala ni jednog momenta. To je demonstracija karaktera i mislim da je ovo razlog što smo dobili meč. A podrška navijača nam je mnogo pomogla – rekao je Pešić, a potom se osvrnuo na povredu Vasilija Micića:

– Povreda je nije teška, nadamo se, međutim to je povreda koja može da te baš skroz poremeti. Ne bih sada ništa tu govorio. Uglavnom to ćemo sutra više moći da kažemo, da se prenoći. Sada je najvažnije da naš medicinski tim pomogne da ne dođe do oticanja zgloba. Ako se to ne desi, to je prilika da se on vrati. Koliko, videćemo – naglasio je Pešić.

– Skoro u Beogradu nije odigrana ovakva utakmica. Očekuje nas veliki broj utakmica, nisam euforičan, ali ovakvu utakmicu pred auditorijumom koji je kompletan igrao… Dva izuzetno jaka tima… – rekao je Pešić pa se dotakao Grčke:

– Ja znam da se vi smejete i meni se smejete, ali nekada i slušajte. Ovo je najbolja ekipa u Evropi! Ogromna atletika, iskustvo, ogroman moral, koji smo i mi imali. Vraitli su se nekoliko puta, ali izdržali smo što znači da je i naša ekipa puna morala. Mislim da je rano sada večeras da se daju ocene zašto smo pobedili. Mislim da smo mi ta dva najbolja beka u Evropi, Slukasa i Kalatesa, da su ovi momci takav posao na njima napravili večeras… Isključili smo ih iz igre. Slukas koji je poznat da on ovakve utakmice dobija, naši momci su ih uzeli pod svoje. Drugo, tim je pobedio. Videli ste šta je Kalinić uradio, ali da ga ne hvalim da ne kaže da mu se udvaram. Ja mu se ne udvaram, ja kažem šta je. Kalinić koji je dao samo šest poena, Lučić takođe, videli ste šta su uradili – dodao je Pešić.

Ukratko, jednim epitetom je pohvalio svoje pulene:

– Odigrali su jednu utakmicu za divljenje, to su moji lavovi, ja im čestitam!

Pred utakmicu protiv Grčke je istakao važnost tranzicije, pogotovo defanzivne:

– Nismo uspeli, tu nismo bili najbolji. pogotovo smo imali problema u prvoj četvrtini. Jednostavno tu nismo dobro odradili posao. Slabo smo se branili u tranziciji. Posle toga je to bilo mnogo bolje. Mi moramo dalje da radimo na odbrani. Večeras je odbrana na spoljnim pozicijama bila sjajna. Janis je dao koševe i tranzicije, oni njega i traže i njemu je svašta i dozvoljeno. Pa i on mora nešto da da, ali moramo i dalje da radimo na toj tranziciji, jer ta odbrana smanjuje morala protivničkoj ekipi. Ja verujem našoj odbrani 5 na 5, ali moramo u prvih šest-osam sekundi da to bolje radimo – istakao je Pešić.

Zatim se osvrnuo na partiju Ognjena Jaramaza, koji je prinudno dobio povećanje minutaže usled povrede Vasilija Micića:

– Jaramaz je i pre nego što se Vasa povredio odigrao dosta dobro i samo je nastavio. Dao je neki koš, odigrao je neki dobar period. Izlazak Vase je za nas bio loš, takav igrač je za vrhunski rezulta nepophodan, a drago mi je što je ekipa podržala Jaramaza i njegova komunikacija je sjajna sa našim kapitenom Vasom i Jokićem i ponekada nije bitno šta mu selektor kaže – naglasio je on.

Popularni Kari je istakao da može i mora bolje:

– Ne bi bilo dobro da su ovo naši limiti i onda smo uz ovakvu atmosferu izvukli maksimum. Mi ako želimo da idemo u Tursku na pobedu moramo neke stvari vrlo brzo da popravljamo. Gledao sam Turke koji su odigrali neke sjajne utakmice, to je jedna izuzetno brza ekipa. Sa četiri spoljna igrača, sa NBA igračima, sa jednim talentovanim turskim centrom. Biće to za nas izazovna utakmica. Ali to što moramo da uradimo da bi uzeli sudbinu u svoje ruke je da smanjimo broj poena iz tranzicije. Da se ne predajemo, da uvek možemo da stignemo, da izađemo na šut posle penetracije ka košu – dodao je Pešić.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.