Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

POSLE BLISTAVE BEOGRADSKE VEČERI Računica je jasna kada je reč o plasmanu u “A” Ligu nacija i drugi šešir pred žreb za Evro!

Darko Noveski

Objavljeno

,

Radovala se Srbija u subtu (Foto: Starsport)

Pregazili su “orlovi” Švedsku kao plitak potok. Četiri gola u mreži selekcije “tri krune” sve govore o nadmoći Aleksandra Mitrovića i drugara.


Na meču Danska – Francuska, naša kladionica nudi kvotu 2.10 za igru ug 3+.


Četa Dragana Stojkovića Piksija je na pravom putu. Onom koji će posle klupskog fudbala da nam oporavi i reprezentativni. Srbija je učesnik Svetskog prvenstva, a dobrim igrama u poslednje dve godine došla je u poziciju da bude jedan od favorita da se posle 24 godine plasira na Evropsko prvenstvo. “Orlovi” su nadomak togda da se plasiraju u “A” Ligu nacija, ali i da budu drugi šešir pred žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

ŠTA JE POTREBNO SRBIJI ZA PLASMAN U “A” LIGU NACIJA I DRUGI ŠEŠIR?

Računica je jasna. Srbiji je potrebna pobeda u poslednjem kolu “B” Lige nacija protiv Norveške u Oslu. Nije bitna razlika, dovoljan je trijumf od jednog gola razlike. Tako bi Srbija ušla u elitni rang Lige nacija za sezonu 2024. Takođe, četa Dragana Stojkovića bi bila u drugom šeširu pred žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koji je na programu u Frankfurtu 9. oktobra.

Dovoljno je reći da će iz deset grupa po dva tima izboriti plasman na Evro i da bi Srbija bila jedan od favorita. Evropsko prvenstvo je velika želja “orlova”, pošto ga kao Srbija nikada nismo igrali, a kao Jugoslavija poslednji put davne 2000. godine. Zato su Oslo i utorak dan “D” za selekciju Srbije.

Srbija do drugog šešira u kvalifikacijama za Evro može i porazom protiv Norveške, ali je u tom slučaju potrebno da Švedska u poslednjem kolu “B” Lige nacija pobedi Sloveniju. Tada nam se ne bi računao remi u Ljubljani, već obe pobede protiv selekcije “tri krune” (ne računaju se bodovi protiv poslednjeg na tabeli). Bod u Oslu nam ne igra, pogotovo ako Švedska ne pobedi Sloveniju. Srećom pa se taj meč igra u Sakndinaviji.

Sergej ne igra protiv Norveške (Foto: Starsport)

PROBLEM!

Veliki problem je izostanak Sergeja Milinković-Savića za dvoboj sa Halandom i drugarima. Vezista Srbije je dobio žuti karton koji ga je automatski suspendovao za dvoboj sa Norvežanima.

Veliki je to hendikep za naš tim. Pogotvo ako se zna da je “SMS” bio junak naše poslednje pobede nad “vikinzima” na njihovom terenu 2020. godine kada je bilo 2:1. Vezista Lacija je postigao oba gola.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.