Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE

Stojković: Moraju Šveđani da tuku Mitrovića, dao im je tri gola

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Dragan Stojković (Foto: Starsport)

Srbija hvata zalet za Katar. “Orlovi” su u petom kolu B Lige nacija u Beogradu savladali Švedsku sa 4:1. Pobeda je veoma bitna pred gostovanje Norveškoj u Oslu (utorak, 20:45) i Svetsko prvenstvo koje u novembru počinje u Kataru.


LIGA NACIJA: U nedelju od 20:45 igraju Danska – Francuska, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.30.


Selektor Dragan Stojković nije krio zadovoljstvo na konferenciji za medije.

Još jednom mislim da Akleksandar Mitrović i Dušan Vlahović mogu da igraju zajedno. Mjtrović je dao tri gola, a Vlahović je igrao odlično. Iako nije dao gol, meni to nije bitno. Odlično se razumeju i u sve vreme su opasni po golmane – rekao je Stojković i dodao:

Jedno predivno veče za nas, briljantna igra, rezultat takođe. U svim elementima smo bili bolji od Švedske. Fudbal koji gajimo daje rezultate. Pre svega daje lepotu u igri i to me radzuje. Srbija igra za gol više i to je pokazala ne samo večeras, nego i u ranijim mečevima. Primljen gol nas nije poremetio, samo je bio dodatni motiv da nastavimo sa lepim akcijama i pas igrom. To je dalo rezultat. Mislim da su svi uživali, pogotovo klinci koji će da pamte ovo veče. Hvala im na podršci.

STABILNA ODBRANA

Selektora raduje igra Srđana Babića koji je debitovao za Srbiju.

Odbrana je bila stabilna. Drago mi je zbog debitanta Srđana Babića koji je zrelo odigrao. Tačno onako kako smo vežbali na treningu.

Pre meča su u našoj reprezentaciji saznali da je Norveška izgubila u Sloveniji.

Poraz Norveške nije promenio ništa večeras. Kakav god rezultat da je bio videli biste istu Srbiju.

Mališani su ispunili istočnu i južnu tribina i stvorili prelepu atmosferu.

Hvala deci na podršci. To je ta iskrenost koju su pokazali. Čuli smo sve njihove glasove u jakom tonu. Rekao sam danas igračima na sastanku da imamo mnogo veliku odgovornost zbog te dece. Iammo obavezu da ih kući pošaljemo srećne. Drago mi je da je epilog utakmice ovakav.

Novinare je zanimalo o čemu razmišlja kada gleda ovako lepu utakmicu svojih izabranika.

Razmišljam da sudija svira kraj, da skrati taj lep osećaj. Ne gledam previše rezultat, nego gledam šta se dešava na terenu. Gledam da li se ponašamo profesionalno i po dogovoru. Od starta se videlo da ćemo da dominiramo i da ćemo da stavimo Švedsku na muke. Primljen gol nije promenio odnos prema igri.

LUKIĆ IGRAO DOKTORSKI

Saša Lukić je odigrao odlično, a to je krunisao prelepim golo kojim je postavio konačnih 4:1.

– Znao sam da poseduje fantastične kvalitete kao fudbaler da je i ozbiljan momak. Imam puno poverenje u njega, njegovu igru i inteligenciju fudbalsku. Ovo večeras je bila fudbalska disertacija. To ne može svako. Drago mi je zbog njega da se upisao u strelce. Bez obzira na gol, odigrao je doktorski.

Neizbežno pitanje je bilo da li sa ovakvom igrom možemo da budemo hit u Kataru

Daleko smo od Katara. Najvažnije je da igramo sa samopouzdanjem, da negujemo napadački fudbal i kreiramo šanse.

Rival u utorak je Norveška koja je na startu Lige nacija pobedila u Beogradu sa 1:0. Norvežane predvodi Erling Haland koji odlično igra ove sezone u Mančester sitiju.

Na toj utakmici smo imali 100 šansi, ali nismo dali gol. Imamo vremena da se odmorimo i napravimo analizu. Ne za večerašnju utakmicu, već da se napravi analiza Norveške iako je znamo. Neće biti lako. Pitaćete igrače kako zaustaviti Halanda. Da igram, ja bih rekao. On je igrač moćnih kvaliteta. Neće imati individualnu markaciju. Igraćemo u zoni i nadam se da ćemo uspeti da ga neutrališemo.

Još jednom je istakao koliko je meč protiv Švedske bio težak.

Fizički dosta naporna utakmica. Krilni igrači se mnogo troše. Ako hoćete da igrate fudbal onda ne možete da birate. Andrija Živković je dobio je žuti i to je jedan od razloga što je zamenjen na poluvremenu. Bilo bi glupo da zbog jednog starta dobije drugi žuti.

Novinare je zanimalo kakvo je stanje trostrukog strelca Aleksandra Mitrovića, koji je zamenjen pred kraj meča.

Mirović je dobio udarac, ne znam u kakvom je stanju. S obzirom da znam kakav je Mitrović, ne verujem da će da propusti utakmicu u Oslu, makar imao bolove. Daje sebe 100 odsto, verujem da nije ništa ozbiljno. Videćemo večeras kakavo je stanje. Moraju da ga tuku malo, dao im je tri gola.

Ovo je bila još jedna utakmica u kojoj je Srojković izvodio drugačiju zadnju liniju.

Biće promene u zadnjoj liniji u Oslu. Nismo imali Nikolu Milenkovića zbog povrede, imamo i Strahinju Pavlovića koji je spreman kao puška. Dobra je procena da se izađe sa ovakvim sastavom. Bilo je važno da Babić debituje sa pobedom. Ušao je i Stefan Mitrović i on će da pamti debi kao lepu uspomenu. Tim protiv Norveške zavisiće od stanja u kom se igrači nalaze. Miloš Veljković se nije lepo probudio. Postoje mali problemi koje moramo da rešimo sa doktorima i fizioterapeutima. Videćemo u kakvom su stanju svi. Istrčali su utakmicu profesiuonalno, izgarali su za svaku loptu i za to su nagrađeni. Šteta što nije stadion bio pun, jer je ovo poslednja utakmica pred odlazak u Katar, ali biće prilika – zaključio je Stojković.

PROČITAJTE JOŠ:

SKENER MAXBET SPORTA Može sa dvojicom napadača, imamo mašinu za golove i rešenje za odbranu!

Anderson: Očekujem da Srbija napravi dobar rezultat u Kataru

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.