Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PREDSEDNIK VUČIĆ OBJASNIO Poznato kad će da bude gotov Nacionalni stadion i kad će da počnu radovi

Emir Selmani

Objavljeno

,

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić (Foto: Milos Tesic/ATAImages)

Predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić na današnjoj konferenciji za medije između ostalog govorio je i o izgradnji Nacionalnog stadiona. On je objasnio javnosti šta će sve da bude urađeno oko njega i kako će da bude uređen taj prostor.


KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Olimpija i Galatasaraj igraju od 21.00, a kvota kladionice MaxBet na pobedu gostujućeg tima je 1.75.


Vučić je otkrio i da će oko stadiona da prolazi nova železnička pruga.

– Uz energiju, ambiciju ljudi imaćemo čime da se ponosimo, da za 15 godina pokažemo kakva će Srbija izgledati. Ovo je područje od 212 hektara, a ovo od 127 hektara. Tuda će prolaziti nova železnička pruga, tu će biti komercijalni sadržaji i stadion. Pozvaćemo ne samo stanovnike Beograda, nego Srbije, da vidimo kako će to izgledati. Gledaćemo da li će tu biti Avantura park ili neke dodatne stvari. Gradnja će biti dosta bolja nego u naselju Belvil posle Univerzijade – izjavio je predsednik Srbije.

 

Nacionalni stadion (Foto: Ministarstvo finansija)

ISPUNJENI UEFA STANDARDI

Izgradnja nacionalnog stadiona trebalo bi da bude završena do jeseni 2026. godine.

– Železnica će biti gotova veoma brzo i objasniću kuda ona vodi. Vezano za Nacionalni fudbalski stadion, on mora biti gotov do kraja jeseni 2026. godine, a mi se nadamo i dosta ranije. Verujemo da će biti najlepši u Evropi. Sada se završava stadion Reala, cena je milijardu i po evra, sa tim se ne treba porediti. Radi se linijska infrastruktura, ugovor za iskop i nasip terena, oba ugovora su potpisana, jedna cena je 198 miliona i 84 miliona.

Izgradnja velelepnog objekta će da počne za manje od godinu dana.

– Očekujemo da krene izgradnja u junu 2024. godine. Biće 52.000 sedišta, arhitekta je Mark Fenvik, svi će UEFA standardi biti ispunjeni. Kompletan ugovor će biti uskoro potpisan, biće skup, ali pogledajte kako to izgleda. Ovo će biti veliki razvojan plan ne samo za Surčin, Jakovo, nego za celu Srbiju – istakao je Vučić.

3 Komentara

3 Comments

  1. Krcun osnivac corkan legenda

    08.08.2023. at 19:20

    Cija li je zemlja na kojoj se gradi sve to sigurno nekoga seljaka iz surcina I jakova,bas je srecnik.

  2. JUSTICIO

    08.08.2023. at 21:38

    ŠTA ON KAO PREDSEDNIK IMA SA GRADNJOM STADIONA??? OVAJ ČOVEK NA DNEVNOJ BAZI KRŠI USTAV,ZARAD SVOJIH LIČNI POLITIČKIH I PARTIJSKIH RENKINGA NE BI LI OSTAO ZAUVEK NA VLASTI ALI I KOJE ČEGA DRUGOG JER BI DA PREDSTAVI DA JE ON INICIJATOR SVEGA I DA SE ZA SVE PITA! DODUŠE,DA ZLO BUDE VEĆE, ON SE I PITA I ODLUČUJE O SVEMU,ALI BEZ SVOG POTPISA NA BILO KOM DOKUMENTU. SMUČIO SE CELOM SRBSKOM NARODU ZA 10 ŽIVOTA! AJDE BRE SJ**I VIŠE S NARODNE GRBAČE I NEMOJ MOLIM TE VIŠE TI DA NAS USREĆUJEŠ AMERIČKOM DIKTATUROM KOJU PROVODIŠ POSLUŠNOČKI NAD OVIM TUŽNIM JADNIM I GLADNIM NARODOM. TVOJA SE POLITIKA SVELA NA BEZ LEBA ZA NAROD UZ IGRARJU NARODOM!

  3. JUSTICIO

    08.08.2023. at 22:15

    MAAA PUUUUSTI SELMANIII,SLOOOBODNOOO,OVOO,ONOO,AAJDE ISKEZI ZUBE I DOKAŽI DA IMAŠ …(PETLJU),AAAKDEE, ONOO MUNZE KONZA😆😆😆💪💪😁😁😁💥💥💥

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.