Budimo u kontaktu

ENGLESKA

PREMIJER LIGA Siti u 95. srušio Fulam, čudesan preokret na Eland Roudu (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Haland slavi gol za pobedu Sitija (Foto: Beta/AP)

Pobeda šampiona u dalekoj nadoknadi, preokreti i revije golova, obeležile su subotnje popodne u Engleskoj. Krenimo redom.


Na meču Čelsi – Arsenal, naša kladionica nudi kvotu 3.50 za igru ug 4+.


Fulam je došao u Mančester bez povređenog Aleksandra Mitrovića i bio je na putu da odnese bod. Siti je poveo golom Alvareza, ali je ubrzo ostao bez Kansela koji je skrivio penal i dobio crveni karton. Sa 11 metara je izjednačio Pereira.

Ni igrač više nije pomogao Fulamu da izbegne poraz. Kada je video da je đavo odneo šalu, Gvardiola je od 64. minuta na teren poslao Halanda, a Norvežanin je u petom minutu nadoknade rutinski pogodio iz penala za pobedu.

Sa srpske tačke gledišta, najvažnije je da je Mitrovićeva povreda lakše prirode. U pitanju je verovatno skočni zglob s kojim ima problema od meča sa Švedskom. Više će da se zna narednih dana.

Čak i za engleske prilike nestvaran preokret viđen je na Eland Roudu. Lids je poveo već u trećem minutu golom Rodriga iz penala, ali je već u 19. gost imao prednost. Početkom nastavka, Bornmut je stekao i dva gola viška, ali je tada usledio uragan u režiji igrača koji su u prošlom kolu slavili na Enfildu. Gostima je presudio Samervil, isti čovek koji je to uradio i Liverpulu.

Vulverhemptonu se crno piše. Brajton svakako nije protivnik za “vađenje”, ali “vukovima” već sada preostaje sve manje izbora. Posle goleade u prvom, u drugom poluvremenu je postignut samo jedan gol, onaj koji je postigao Nemac Paskal Gros za pobedu.

Na tom meču je viđena i nesvakidašnja situacija. U nadoknadi vremena u prvom delu, sudija je pokazao na penal i pokazao direktan crveni karton Semedu, članu kolonije Portugalaca u Vulvsima. Posle dugačke VAR provere penal je poništen i lopta je izvučena van kaznenog prostora. Semedu je ostao crveni karton.

Uzbudljiv meč viđen je i u Notingemu. Domaćin je poveo, Brentford preokrenuo, a bod “šumarima” doneo Zanka autogolom u šestom minutu nadoknade.

PREMIJER LIGA, 15. kolo

Subota

Lids – Bornmut 4:3 (1:2)

(Rodrigo 3. penal, Grinvud 60, Kuper 68, Samervil 84 – Tavernije 7, Biling 19, Solanke 48)

Mančester siti – Fulam 2:1 (1:1)

(Alvarez 16, Haland 90+5 penal, ck. Kanselo 26 – Pereira 28. penal)

Notingem Forest – Brentford 2:2 (1:1)

(Gibs-Vajt 20, Zanka 90+6 autogol – Mbeumo 45+2 penal, Visa 75)

Vulvs – Brajton 2:3 (2:2)

(Guedeš 12, Neveš 34. penal, ck. Semedo 45+5 – Lalana 10, Mitoma 44, Gros 83)

18.30 Everton – Lester

Nedelja

13.00 Čelsi – Arsenal

15.00 Aston Vila – Mančester junajted

15.00 Sautempton – Njukasl

15.00 Vest Hem – Kristal palas

17.30 Totenhem – Liverpul


Standings provided by Sofascore

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.