Budimo u kontaktu

Niže lige Srbije

PREUZEO ODGOVORNOST OFK Beograd nije ispunio ciljeve, predsednik podneo ostavku

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Foto: Saša Stevanović / Foto: OFK Beograd

OFK Beograd je kao jesenji prvak Srpske lige “Beograd” važio za glavnog favorita za ulazak u viši rang, ali je proleće bilo poražavajuće i svi planovi pali su u vodu.


BRAZIL Od 23 časa Sao Paulo dočekuje Žuventud, kvota na keca u kladionici MaxBet je 1.55.


Novi prvoligaš postao je Radnički sa Novog Beograda, dok je “romantičarima” ostala samo nada da bi preko “specijalne pozivnice” mogao da zauzme mesto Žarkova, koje je odustalo od takmičenja. Međutim, ta nada je ugašena odlukom da novi prvoligaš postane Jedinstvo sa Uba.

Klub sa Karaburme nije se puno oglašavao pre zvanične odluke nadležnih organa, ali se u subotu javnosti obratio Saša Stevanović, predsednik Upravnog odbora, koji je rekao da podnosi ostavku na tu funkciju:

Poštovani ofkovci, čekao sam zvaničnu odluku saveza o popunjavanju Prve lige i priliku da se konkretno oglasim.

Kada sam prihvatio mesto predsednika UO pre godinu i po dana, rekao sam da je primarni cilj ulazak kluba u viši rang i da ukoliko to ne uspemo snosiću najveću odgovornost. Toga se i danas pridržavam, te sam odluku o ostavci preneo UO i predsedniku Skupštine kluba.

Klub sam prihvatio da vodim na predlog KPO i navijača u trenutku kada je klub bio 12. na tabeli, gde se igračima i zaposlenima dugovala jedna plata, neplaćenim reprogramom za snabdevanje strujom. Za kratko vreme smo stabilizovali tim i na kraju prolećnog dela zauzeli 6. mesto (računajući samo proleće bili bismo prvi), isplaćen je reprogram za struju, plaćeni su troškovi i stabilizovano plaćanje plata zaposlenima u klubu. Letnji prelazni rok iskoristili smo da pojačamo tim i jesen završili na prvom mestu.

Tokom zime, vodeći se istim kriterijumima pojačali smo tim, doveli trenera sa većim iskustvom i čoveka koji je vodio timove u višem rangu. Očekivali smo da proleće nastavimo u još boljem izdanju. Od svega očekivanog desilo se suprotno i krajnji rezultat je neulazak u viši rang.

Kao najodgovorniji za takav rezultat odlučio sam da podnesem ostavku i prepustim mesto nekome ko će pokušati da ostvari taj rezultat – poručio je Stevanović.

SAZNAJEMO Partizan pregovara sa Zvedinim detetom, bonus igrač koji je prošle sezone “upisao” po šest golova i asistencija u SLS!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.