Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

PRVA LIGA Inđija uvećala prednost u odnosu na pratioce, Loznica deklasirala Zlatibor

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Detalj sa utakmice u Inđiji ( Foto: FK Inđija)

Nastavljena je sezona u Prvoj ligi Srbije. Kolo je otvoreno u petak kada su u Ivanjici fudbaleri Javora i Grafičara odigrali meč bez pogodaka. Ove subote odigrano je šest duela uz sasvim solidnu efikasnost.


PREMIJER LIGA: Od 18:30 igraju Everton – Mančester siti, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.28. 


Lider na tabeli, ekipa Inđije, pobedila je Mačvu 2:1, ali i uvećala bodovnu prednost u odnosu na najbliže pratioce. Svi golovi postignuti su u prvom poluvremenu. Igrao se 15. minut kada je golman gostiju Samurović oborio Bađija, sudija Delibašić pokazao je na belu tačku, a siguran egzekutor bio je Nedeljković. Samo tri minuta kasnije Kukuličić, zimsko pojačanje Šapčana, dobija loptu u prostor i vara Čupića za 1:1. Mačva je potom imala još jednu priliku preko Ristovića, ali je golman domaćih sjajno intervenisao. Do novog vođstva Inđija stiže u 37. minutu kada je Stojanović postigao vrlo efektan gol, a ispostavilo se da je to bio i pogodak za novu pobedu lidera prvoligaškog karavana.
Ovaj trijumf Inđije dobija na značaju kada se pogledaju rezultati najbližih pratilaca na tabeli. U petak Javor je osvojio samo bod na svom stadionu u duelu sa Grafičarom (0:0), dok je Mladost ove subote odigrala 1:1 na gostovanju u Dobanovcima. Novosađani su poveli golom Vidakova u 35. minutu susreta, ali je pred sam kraj prvog poluvremena izjadnačenje Budućnosti doneo štoper Zdravković. Mladost ostaje na drugom mestu, ali sada ima sedam bodova manje od Inđije, dok u odnosu na trećeplasorani Javor ima bod više.
U ostalim susretima 22. kola postignuti su uglavnom očekivani rezultati. Loznica je bila ubedljiva protiv Zlatibora 4:1, a mrežu gostiju pogađali su Komarčević, Obadović, Kijevčanin i Milinković. Radnički 1922 je na svom terenu u Sremskoj Mitrovici rezultatom 2:0 savladao ekipu Žarkova. Golove su postigli Sadik i Nović, oba u drugom poluvremenu. Rad i Bačka odigrali su 1:1, a mreže su se tresle u prvom delu susreta. Gosti su poveli preko Karišića u 24. minutu, a “građevinari” su do izjednačenja stigli pogotkom iskusnog Stojanovića minut pre odlaska na odmor. U derbiju začelja Timok je kao gost ubedljivo savladao Kabel u Novom Sadu rezultatom 3:0 i tako zadržao kakve-takve šanse za opstanak u ligi.
Prva liga Srbije, 22. kolo:
Subota
Inđija – Mačva 2:1 (2:1)
Budućnost – Mladost GAT 1:1 (1:1)
Loznica – Zlatibor 4:1 (1:0)
Radnički SM – Žarkovo 2:0 (2:0)
Rad – Bačka 1:1 (1:1)
Kabel – Timok 0:3 (0:2)
Petak
Javor – Grafičar 0:0
Nedelja
Železničar – IMT (13.00)
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.