Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

SPREMITE SE ZA UZBUĐENJA Nastavak sezone u “srpskoj cvajti”, Inđija i Mladost najbliži eliti

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Biće zanimljivo u srpskoj "cvajti" (Foto: Printskrin)

Posle dva i po meseca pauze u petak se nastavlja fudbalska sezona u Prvoj ligi Srbije. Računajući i utakmice u plej-ofu i plej-autu, do kraja sezone ostalo je 16 kola.


LIGA EVROPE: Kbota kladionice MaxBet na pobedu Betisa protiv Zenita je 2.00. Meč počinje u 21:00.


Dve prvoplasirane ekipe steći će pravo za direktan plasman u Superligu, dok će timovi koji na kraju budu na trećem i četvrtom mestu, za plasman u elitu morati da igraju baraž mečeve sa ekipama iz Superlige. Iz Prve lige u niži rang preseliće se četiri ekipe.

Završene su pripreme, timovi ovih dana samo lagano treniraju očekujući start “proleća”. Lider na tabeli je Inđija sa pet bodova više od Mladosti. Inđijci su dobar deo priprema odradili u Antaliji, što može da govori o ozbiljnosti kluba da se po svaku cenu juri povratak u elitu. Tim nije puno menjan, stigla su samo četvorica novih igrača, nije bilo značajnijih odlazaka, pa će trener Jandrić imati slatke muke kada se bude odlučivao o startnoj postavi. Inđija ima povoljan raspored do plej-ofa, deluje da su veoma blizu osvajanja prvog mesta uoči odlučujućih mečeva, ali je teren uvek najbolji pokazatelj. U prvom prolećnom kolu Sremci dočekuju Mačvu.

Trener Inđije Nebojša Jandrić (Foto: FK Inđija)

Drugoplasirana Mladost GAT takođe je deo priprema provela u Turskoj. Jesenas je sve bilo i iznad očekivanja, navijači crveno-belih su prezadovoljni, ali svi zajedno sanjaju plasman u Superligu, što bi svakako bio podvig. Ekipa sa novosadskog Satelita, koju sa klupe predvodi Ljubomir Ristovski, pojačana je sa čak devet novih igrača tokom zimskog prelaznog roka. Konkurencija na svakoj poziciji je izuzetna, sve je podređeno borbi za jedno od prva dva mesta. Na otvaranju prolećne polusezone Mladost gostuje Budućnosti u Dobanovcima, što može da bude jedan od težih ispita do početka plej-ofa.

Za petama vodećem dvojcu je Javor, sa bodom manje od Mladosti. U drugi deo sezone Ivanjičani ulaze pojačani u gotovo svakoj liniji. Na golu će biti iskusni Damir Kahriman, stigao je i Milan Marčić iz Spartaka, ali je možda najveće pojačanje ostanak Luke Lukovića. Za razliku od Inđije i Mladosti, Javor je pripreme odradio delom u Krupnju, a delom u Umagu, gde je odigrao najveći broj kontrolnih mečeva. Cilj kluba sa zapada Srbije je povratak u Superligu, a deluje da im i raspored ide na ruku. Prvi ispit imaće već u petak na svom stadionu protiv Grafičara, a to je ujedno duel koji otvara prolećni deo sezone u Prvoj ligi.

Dobrim igrama u finišu jeseni, Železničar se probio na četvrto mesto, a sudeći po pojačanjima koja su ove zime stigla u Pančevo, nema govora o odustajanju od borbe za plasman u Superligu. Klub je napustio Brana Ilić, ali je stigao Mateja Zuvić, dok je defanzivni bedem dodatno ojačao prekaljeni Aleksandar Simčević. “Dizelka” na startu drugog dela prvenstva dočekuje IMT, a povoljna okolnost je što će u prva četiri kola tri puta biti domaćin. Železničar je sklopio dobar tim, tim koji zna da igra na rezultat i svakako je jedan od najozbiljnijih kandidata za plasman među četiri najbolja tima na kraju sezone.

Iza vodeće “četvorke” nalazi se grupa od nekoliko ekipa koje se potajno nadaju da bi mogle da se umešaju u borbu za vrh tabele. Mačva, Žarkovo i IMT međusobno su u četiri boda razlike i imaju određena nadanja za veće domete. Međutim, iako nisu daleko od vodećih, prevashodni cilj ovih timova biće da bez većih trzavica osiguraju opstanak u ligi. Za početak, vodiće borbu za igranje u plej-ofu jer bi time rešili sve nedoumice. U suprotnom, doigravanje bi donelo neizvesnost i dramu, što svakako žele da izbegnu.

Na sredini tabele, tu negde oko “crte”, čak četiri ekipe imaju isti broj bodova – 27. To su Radnički iz Sremske Mitrovice, Loznica, Rad i Bačka. Svaki od ovih timova pretrpeo je promene u igračkom kadru tokom zime, pa je velika nepoznanica šta i koliko mogu. Svima njima cilj je, pre svega, opstanak u ligi, mada pojedini veruju da imaju kvalitet i za nešto više od toga.

Za petama im je Zlatibor, prvi tim iznad zone ispadanja. Klub iz Čajetine je drastično promenio “roster” u minulom prelaznom roku, a delimičan odgovor na pitanje koliko mogu tokom proleća, pružiće nam njihovo gostovanje u Loznici predstojećeg vikenda.

Na pozicijama koje vode u niži rang nalaze se Grafičar, Budućnost, Timok i Kabel. Na startu prolećne polusezone u Novom Sadu se igra derbi začelja, Kabel dočekuje Zaječarce, pa će posle njihovog direktnog duela biti jasnije ko je prvi “otpisani”, mada mnogi smatraju da su oba tima već viđeni putnici u Srpsku ligu. Grafičar i Budućnost su u nešto povoljnijem položaju, ali svakako vrlo delikatnom pred odlučujuće borbe za opstanak.

Evidentno da Prva liga nosi određenu draž takmičenja, većina timova je približnog kvaliteta, utisak je da svako svakoga može da pobedi, neizvesnost je velika. Jesenji deo sezone doneo je veliki broj, na prvi pogled, iznenađujućih rezultata. Gotovo je izvesno da nam proleće donosi još više dramaturgije.

Petak (15:00)

Javor – Grafičar

Subota (13:00)

Inđija – Mačva

Budućnost – Mladost

Javor – Grafičar

Loznica – Zlatibor

Radnički SM – Žarkovo

Rad – Bačka

Nedelja (13:00) 

Železničar – IMT

Standings provided by SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ:

https://www.maxbetsport.rs/mitro-on-fire-pogledajte-kako-mitrovic-trese-mreze-fulam-objavio-njegove-golove-iz-ove-sezone-video-344528/

https://www.maxbetsport.rs/kralj-strelaca-cempionsipa-mitrovic-trebalo-je-da-upisem-het-trik-uzivam-u-fulamu-344525/

1 komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.