Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

RADOST NAJMLAĐIH U GRAČANICI Rađen sa mališanima o tehnikama plivanja i vaterpolu! Veliki odziv dece na KiM (FOTO+VIDEO)

Darko Noveski

Objavljeno

,

Radost dece u Gračanici zahvaljujući Rađenu, njegovom timu iz Akademije i Kancelariji za KiM (Foto: Privatna arhiva)

Kažu da je deci za sreću potrebno malo. Naši najmlađi sugrađani na Kosovu i Metohiji mogli su danas da uživaju u kampu za vodene sportove koji je održala Akademija vaterpolo talenata na čijem je čelu naš proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen.


KUP AUSTRIJE: U petak od 19 igraju Imšt – Bregenc, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.70.


Sada već tradicionalno po treći put u Gračanici je održan kamp u kome veštinama vodenih sportova najmlađe podučava legendarni Nikola Rađen. Više od 90 mališana starijih od četiri godine sa centralnog Kosova, ali i iz okolnih sredina, prijavilo se da od proslavljenog vaterpoliste Nikole Rađena nauči nešto više o tehnici plivanja i vaterpolu.

Ja znam da plivam, ali sam ovde došla da naučim još neke veštine. Jako mi se sviđa, jedva sam čekala da počne. Školu plivanja sam pohađala i prethodne dve godine i jedva čekam naredne dane – rekla je mala Petra za “Kosovo online”.

Naš proslavljeni vaterpolista, a sada i trener Taša je rekao da je najvažnije da se iz godine u godinu broj učesnika kampa na Kosovu i Metohiji povećava. Takođe je ponovo što je rekao u intervjuu za MaxBet sport da se budući vaterpolisti već prepoznaju.

Meni je drago da ovde, na Kosovu i Metohiji, već tradicionalno pravimo ovaj kamp, i da mogu da budem ponosan, prvo, što ste vi došli u ovolikom broju, a drugo, što su roditelji upisali svoju decu i što imamo ovde na prelepom plivalištu ovoliko mališana – rekao je Nikola Rađen.

Nikola Rađen sa mališanima (Foto: Privatna arhiva)

Pomoćnik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju, Miloš Terzić je rekao da se nada da će Srbija uskoro da se raduje uspesima dece iz naše svete zemlje.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, kako do sada, tako i od sada, uvek podržati ovakve akcije i ovakve projekte, jer je ovo jasan pokazatelj da i te kako imamo prisustvo srpske države na prostoru naše južne pokrajine, a i jedinstvena je prilika da deca sa čiitavog Kosova i Metohije steknu mogućnost da unaprede svoja znanja i veštine, da nauče da plivaju, na ponos roditelja, ali da postanu kroz sistem sporta i vredni i korisni članovi za dobrobit srpskog naroda i srpske države – rekao je Terzić.

Mališani pomno slušaju našeg proslavljenog reprezentativca (Foto: Privatna arhiva)

Načelnik Kosovskog okruga Srđan Popović rekao je da u situaciji kada ima previše ružnih vesti, ideja o Školi plivanja mora da živi.

Mislim da je ovo lepo druženje, pogotovo što je sa nama proslavljeni vaterpolista Nikola Rađen. Vidim na licima naše dese da im stvarno prija što su deo nečega ovakvog na centralnom Kosovu i Metohiji, da nauče nešto lepo, da se bave sportom, pored svega onoga što imaju prilike da čuju tokom dana, a što nije nešto što se može nazvati lepim – kazao je Popović.

Škola plivanja održava se pod pokroviteljstvom Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Kosovskog okruga i trajaće do 26. jula.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.