Budimo u kontaktu

LIGA KONFERENCIJE

“PRETILI DA ĆE DA NAS POŠALJU U HAG” Isplivao jezivi snimak hapšenja Pankova: Ksenofobija, diskriminacija i agresija! (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Hapšenje Radovana Pankova u Holandiji (Foto: Screenshot / Youtube / Legia Warszawa)

Neverovatne scene su se dogodile po završetku jedne utakmice Lige konferencije. Na ovu temu se priča već danima, s obzirom na to da je ovaj skandal izazvao mnogo pažnje u evropskom fudbalu. Kako i ne bi, pošto se policija prema delegaciji gostiju ophodila kao prema kriminalcima.


BRAZIL, KOPA RIO: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Portugeze protiv Olarije je 2.50. Početak meča je zakazan za 19.45.


U epicentru pomenutog dešavanja je bio i srpski fudbaler i nekadašnji član Crvene zvezde, Radovan Pankov, koji je, zajedno sa Žozueom Peskeirom, bio uhapšen posle meča Lige konferencije između AZ-a i Legije u Alkmaru. Čitava situacija je poprimila astronomske razmere, pa se čak u nekoliko navrata govorilo i o međunarodnom incidentu, pogotovo što se među gostima našao i pripadnik Evropskog parlamenta, Andrzej Halicki.

– Meč u Alkmaru, nikada tako nešto nisam doživeo, ja sam član evropskog parlamenta, moj mandat, indegritet, sve je bilo ugroženo. Nigde nisam video toliku agresiju, a bio sam na mnogo mečeva u Evropi. Napadali su ljude samo zato što su Poljaci, ovo ne može da prođe bez sankcija. Alkmar mora da bude kažnjen, ništa nisu uradili da smire situaciju.

GRADONAČELNIK DOPRINEO STVARANJU MRŽNJE

Nije pomoglo ni to što se predstavio:

– Iako sam pokazao legitimaciju da sam član Evropskog parlamenta i da ne smeju tako da me tretiraju. Bili su baš agresivni, onda su nas izveli sa stadiona kroz neka skladišta i kuhinje. Potpuno apsurdno. Napad na igrače, predsednika kluba, za to postoje snimci, ali nisu oni jedini. Mogao je skandal da bude još veći da mi nismo ostali smireni. Gradonačelnik Alkmara dodatno je doprineo stvaranju ovakve mržnje – prepričao je Andrzej Halicki.

Sličnu priču imala je i Aleksandra Kalinovska, koja radi u marketing službi kluba.

– Nas sedmoro šetali smo gradom i jedan kolega progovorio je poljski, odmah ga je policija izvukla iz grupe, više od 10 minuta niko nam nije rekao reč, pa sam posle toga ja 20 minuta objašnjavala da smo zaposleni u klubu i da mogu da provere naš hotel u Alkmaru. Pretili su da će nas poslati u Hag, jer su tamo navijači i da Poljacima nije dozvoljeno da uđu u grad. Tek kada smo im pokazali vozne karte, to nas je izvuklo – objasnila je ona.

UMESTO DA ŠTITE, ONI NAPADAJU

Čovek zadužen za odnose s javnošću u Legiji, ispričao je svoju verziju priče:

– Obezbeđenje i policija, oni su nas napali. Većina nas bila je u autobusu i bili smo zaglavljeni tu oko 40 minuta. Pankova i Žozuea odvela je policija. Tako nešto ne sme da se događa na evropskim mečevima, ali ni bilo gde drugo. Njihov posao bio je da nas štite, umesto toga su nas napadali – objasnio je Bartoš.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.