Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

SP U RAGBIJU Dvostrukom šampionu visi plasman u četvrtfinale (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Australijski reprezentativac Karter Gordon na utakmici protiv Portugalije (Foto: Beta/AP)

Zahuktalo se Svetsko prvenstvo u ragbiju čiji je domaćin Francuska, a ostalo je da se odigra još jedno kolo takmičenja po grupama. U Grupi C Australija je savladala Portugaliju sa 34:14 (24:7).


DANSKA: U ponedeljak od 19 igraju Odense – Lingbi, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.35.


Dvostruki šampion sveta se tako popeo na drugo mesto na tabeli, ali pitanje je da li će tu i da ostane. Naime, Australijanci su u poslednjem kolu slobodni, a sastaju se Vels – Gruzija i Fidži – Portugalija. Ukoliko Fidži opravda ulogu favorita i pobedi plasiraće se u četvrtfinale i Australijance poslati kući. Vels je već obezbedio prvo mesto.

U Grupi B aktuelni šampion planete Južna Afrika je savladala Tongu sa 49:18 (21:8). Ovom pobedom je obezbeđeno jedno od prva dva mesta u grupi. Za drugo će u direktnom duelu da se bore Irska i Škotska.

Irci imaju četiri boda više i jedna su od selekcija koja još nije pretrpela poraz na ovom takmičenju. U drugom meču u grupi igraju Tonga – Rumunija, a pošto obe selekcije nemaju nijedan bod onda će da se igra samo za čast.

Veoma uzbudljivo biće u Grupi A gde se sastaju Francuska – Italija i Novi Zeland – Urugvaj. Francuzi su prvi sa 13 bodova, dok Novi Zeland i Italija imaju po 10. Urugvaj ima pet bodova, a polsednja Namibija je bez boda.

Poznato je da je u Grupi D Engleska prva sa 14 bodova i u poslednjem kolu igra protiv Samoe koja ima šest. Drugo mesto dele Argentina i Japan sa po devet bodova i ove dve reprezentacije se sastaju u poslednjem kolu. Biće to direktna borba za drugo mesto, a Argentina ima bolji poen količnik. Na poslednjem mestu je Čile bez bodova.

Prvi meč poslednjeg kola na programu je u četvrtak.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.