Budimo u kontaktu

ŠPANIJA

RASIZAM U ŠPANIJI Nova tužba zbog vređanja Vinisijusa

Darko Noveski

Objavljeno

,

Vinisijus Žunior vređan na rasnoj osnovi (Foto: Beta/AP)

Rasističke uvrede na račun igrača Real Madrida Vinisijusa Žuniora tokom utakmice u Barseloni prošlog vikenda primorale su špansku fudbalsku ligu da podnese još jednu tužbu pravosudnim organima. Ovo je osma takva tužna koju je liga podnela u vezi sa rasističkim uvredama upućenim Vinisijusu tokom ove sezone.


KVALIFIKACIJE ZA EP Bosna i Hercegovina od 20.45 dočekuje Island. Kvota na “keca” u kladionici MaxBet je 1.75.


Najnoviji incident dogodio se u nedelju kada je Barselona na svom terenu slavila protiv Reala sa 2:1 i učvrstila se na prvom mestu na tabeli Primere. Real i Barselona će se ponovo sastati na stadionu Kamp Nou 5. aprila u revanš meču polufinala Kupa kralja. Barselona je prvi meč dobila sa 1:0.

Brazilac je izložen uvredama otkako je pre pet godina došao da igra u Španiji, ali je veoma malo urađeno kada je reč o kažnjavanju navijača koji to rade. Ove nedelje je Majorka uručila navijaču, koji je na rasnoj osnovu vređao Vinisijusa Žuniora, ali i Samjuela Čukvuezea, trogodišnju zabranu članstva u klubu.

Španska komisija za borbu protiv nasilja već je predložila novčanu kaznu od 4.000 evra i 12-mesečnu zabranu pristupa stadionima za ovog navijača, koji bi mogao da se suoči i sa krivičnim prijavama. Valjadolid je nedavno suspendovao 12 sezonskih ulaznica navijačima koji su navodno vređali Vinisijusa, ali su mnogi prošli nekažnjeno.

Vlasti tek treba da identifikuju osobe koje su na most u Madridu okačile lutku sa likom Vinisijusa uoči gradskog derbija sa Atletikom. Španska liga je pokušala da na ove incidente odgovori tako što je povećala broj nadzornika na utakmicama kako bi pokušala da identifikuje one koji vređaju igrače, posebno kada igra Vinisijus.

Prvo suđenje navijaču koji je na rasnoj osnovi vređao igrača u Španiji trebalo bi da počne ove godine. Reč je o navijaču koji je pre nekoliko godina vređao napadača Atletik Bilbaa Injakija Vilijamsa.

PREPORUČUJEMO:

FOTOGRAFIJA VREDNA “MILIONA” Fudbaler Zvezde se slikao sa trenutno najpopularnijim igračem planete (FOTO)

NOVA BRUKA Navijači Pazara već imaju “listu maltretiranja igrača”… Pre zavrtanja ušiju radio pištolj!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.