Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

REALNO ILI NE? Prvi cilj Zvezde odbrana titule, a onda stvaranje “drim tima” za napad na Ligu šampiona

Darko Noveski

Objavljeno

,

Vreme je za novi početak - Nemanja Radonjić (Foto: Starsport)

Operacija stvaranja moćne Crvene zvezde je već počela ove zime u cilju da se pretekne Partizan i osvoji šampionska titula, a onda na leto uz još koje pojačanje napravi “drim tim” za napad na Ligu šampiona.


AFRIČKI KUP NACIJA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Senegela protiv Burkine Faso je 1.95. Meč počinje u 20:00.


Veliki posao napravila je uprava Crvene zvezde na čelu sa prvim operativcem Zvezdanom Terzićem prodajom mladog Marka Lazetića u Milan za 4.000.000 evra plus bonuse do 5.500.000 evra. Takođe, stadion “Rajko Mitić” za 1.800.000 evra je napustio Njegoš Petrović. Zarađen je novac, ali nije stavljen u slamaricu, već je odmah namenjen za dovođenje kvalitetnih pojačanja, ali pre svega mladih koji bi kasnije mogli da donesu mnogo više.

Posle sjajnog Ohija i još nedovoljno dokazanog Pićinija na “Marakanu” stiže Nemanja Motila iz mihenskog Bajerna. Krilni napadač kome se predviđa velika karijera. Zvezda se nije štedela da dovede mladog reprezentativca Srbije, uplatiće Bavarcima 1.500.000 evra u tri rate uz procente od dalje prodaje i prednost preče kupovine ako Motika izraste u prvoklasnog asa oko kog će da se lome koplja najvećih evropskih klubova. Na meti Zvezde je i Edmund Ado, 21-godišnji vezista iz Šerifa koji se sjajno pokazao u mečevima Lige šampiona. Crveno-beli su i tu spremili ponudu od 1.500.000 evra i čekaju odogovor uprave moldavskog šampiona. Dolaskom momka iz Gane bio bi zatvoren zimski prelazni rok i oformio bi se tim za napad na Partizan i šampionsku titulu.

Kada se na to doda da Milan Borjan ostaje na “Marakani” i da nije isključeno da će da mu bude ponuđen novi ugovor (na TV “Prva” otkrio generalni direktor crveno-belih Zvezdan Terzić), da Aleksandar Dragović ima ugovor na još godinu i po dana, a da su Aleksandar Katai i Mirko Ivanić potpisali nove ugovore, jasno je da se za leto stvara “drim tim”.

Za to je potrebna još jedna karika o kojoj se već spekuliše. Reč je o reprezentativcu Srbije – Nemanji Radonjiću. Od odlaska iz Crvene zvezde u Marsej leta 2018. godine brzonogi krilni napadač daleko je od forme koja ga je preporučila da za 12 miliona evra napusti “Marakanu” i preseli se na “Velodrom”. Pokušao je da se “vrati u život” pozajmicama u Hertu i Benfiku, ali…

Postojala je mogućnost da Srbin već u januaru zbog male minutaže raskine pozajmicu sa “orlovima” iz Lisabona, ali po FIFA pravilima ne bi više mogao da igra ni za jedan klub sem Marseja, u kom na njega ne računjau. Nezvanično Crvena zvezda sprema “napad” na povratak Radonjića na “Marakanu” već na leto. Dve su opcije. Prva je pozajmica uz korektnu cenu za otkup (mada Srbinu u junu 2023. godine ističe ugovor), a druga da brzonogi fudbaler raskine ugovor sa Marsejom godinu dana ranije i za nešto manju platu se vrati “svojoj kući” gde je bio zvezda tima, miljenik navijača i motor velikih uspeha kluba.

Želja da se Nemanja vrati na “Marakanu” postoji, priča se da je obostrana, sad ostaje samo da se vidi da li je i realna. Kako Crvena zvezda u poslednje dve nedelje posluje, nemoguće je moguće…

Zvezda kroz zagonetni snimak potvrdila dolazak vrednog pojačanja (VIDEO)

6 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.