Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

HALO, ABERDIN! Rubežić za MBS: Uživam u Škotskoj i maštam o Engleskoj! Čuo sam za interesovanje Zvezde, ne želim… (VIDEO)

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Slobodan Rubežić, fudbaler Aberdina / Foto: FC Aberdeen / Youtube, printskreen

Njegov odlazak iz Novog Pazara bio je veliki udarac, ali ujedno i značajan poslovni potez za klub sa jugozapada Srbije. Letos je Slobodan Rubežić prešao u Aberdin i za relativno kratko vreme pokazao da se njegov dolazak na Ostrvo svima isplatio.


HRVATSKA Od 17 časova Gorica dočekuje Rijeku, kvota na “dvojku” u kladionici MaxBet je 1.80.


Pazarci su na ime transfera inkasirali blizu 120.000 evra (istu sumu uzeo je i Čukarički), škotski premijerligaš dobio je pouzdanog defanzivca, a 23-godišnji štoper je iskoristio ukazanu šansu i privukao pažnju čak i nekih engleskih klubova (pratili ga skauti Totenhema). Kada je početkom jula postalo jasno da se Rubežić definitvno seli u Aberdin, bilo je i onih koji nisu verovali da će se tako brzo, a pre svega uspešno, adaptirati na novu sredinu i fudbal kakav se igra u toj zemlji.

“PRIJA MI IGRANJE NA OSTRVU”

MaxBet Sport je kontaktitao mladog defanzivca kako bi ljubitelji fudbala u Srbiji saznali kako se snašao i kakvi su utisci posle šest meseci boravka u Škotskoj.

Ono što je najvažnije, zadovoljan sam samim sobom! Posle svega što sam prošao i šta se mi se sve dešavalo, došao sam u jednu jaku ligu i odlično organizovan klub gde sam odmah postao konkurentan i dobio šansu da se dokažem. Nisam osećao nikakav strah, naprotiv. Iskoristio sam ukazanu priliku i postao važan šraf u timu – započeo je Rubežić razgovor za MaxBet Sport.

Tempo igranja utakmica je nešto na šta je morao, hteo ili ne, da se brzo navikne.

Uh, pakleno je. Igramo na svaka tri, četiri dana. Ritam je mnogo zahtevan i naporan, ali sam se prilagodio. Čak i kada je nešto loše i nepredviđeno tu je doktor Zoran Tocilj da “brzinski” ispravi sve i vrati na mesto. Jednostavno, takav je fudbal u Škotskoj, generalno na Ostrvu. Igra se jako, čvrsto, beskopromisno, u jakom tempu i ritmu, snaga i kondicija moraju da budu na maksimumu. Ali, igranje fudbala na Ostrvu je nešto što sam oduvek sanjao i o čemu sa maštao kao mali. Dobro, na početku, recimo prvih mesec dana, bilo mi je teško, ali sam znao da mora da prođe malo vremena da se naviknem na sve to. No, sve je brzo leglo na svoje i dan danas je tako.

Kao što je rekao, šansu je iskoristio. I to nisu samo lične procene niti novinarske ocene, već sve potkrepljuje činjenica da je do sada odigrao čak 28 utakmica u svim takmičenjima, skoro sve u startnoj postavi!

Još jedna potvrda da mi ovakav način igranja zaista odgovara. Volim taj direktan fudbal sa mnogo duela, skokova… Svaki tim igra otvoreno, svi su fizički maksimalno spremni, svi “pucaju” od snage. Stadioni su uvek puni i to me posebno motiviše. Ne možeš da kažes da ti nije lepo ili da ti nešto smeta. U takvoj atmosferi daješ i više od maksimuma.

Rubežić na jednom od treninga Aberdina / Foto: FC Aberdeen / Instagram, video, printscreen

VRHUNSKI USLOVI U ŠKOTSKOJ

Poseban akcenat je na uslovima koje imaju klubovi u najjačoj škotskoj ligi.

To je posebna priča za nas, ali njima je to nešto što se podrazumeva. Normalna stvar. Uslovi su vrhunski, tereni su novi jer se pre svake sezone menjaju podloge kako bi se konstantno podizao kvalitet lige. Nešto neverovatno za nas, zar ne?! Da ne govorim o uslovima u trening centru ili kada su odlasci na gostovanja u pitanju. Sve je besprekorno i na visokom nivou organizovano.

Seltik i Rendžers su “poseban svet” u odnosu na ostatak lige. Ove sezone Aberdin je u donjem delu tabele, ali Rubežić objašnjava zašto očekuje da u nastavku sezone stvari krenu u boljem smeru.

Trenutno jesmo u donjem delu tabele, ali je iza nas ostao jako težak raspored. Pored toga, imamo i četiri utakmice manje, tako da verujem da ćemo posle tih mečeva popraviti plasman. Nama je cilj da završimo na trećem mestu, što nije nemoguće, ima još puno da se igra. Ne treba zaboraviti da smo igrali i mečeve u Evropi, kao i da smo sezonu započeli sa 13 novih igrača.

Za relativno kratko vreme skrenuo je pažnju i pojedinih engleskih premijerligaša. Konkretno, najčešće pominjao se Totenhem koji je navodno slao “izvidnicu” na neke mečeve Aberdina samo zbog Rubežića.

NA RADARU TOTENHEMA

Čuo sam da postoji interesovanje, pisalo je i u nekim novinama, ali zaista pokušavam da ne mislim o tome. Ne osećam nikakav dodatni pritisak. Na sve gledam kao na logičan sled događaja, jer znam da sam na pravom putu. Slušam ljude koje treba da slušam i radim kako treba da se radi. A interesovanje drugih klubova predstavlja samo dodatni podstrek za mene.

Interesovanje za mladog štopera postoji i u Srbiji. Šuška se da je njegovo ime u notesu želja Crvene zvezde.

I za tu priču sam čuo u par navrata, ali ono što mogu da kažem je da nikakvog kontakta od strane Crvene zvezde ili bilo koga bliskog klubu i mene, nije bilo. Ne želim da sebe opterećujem “rekla-kazala” pričama. Glavom sam potpuno u Aberdinu, gledam samo kako da doprinesem da moj sadašnji klub ostvari dobre rezultate i samo me to zanima.

Daleko je od svoje zemlje, ali i dalje prati dešavanja u srpskom fudbalu.

Pratim sve, a posebno moj Novi Pazar. Mislim da je liga ove sezone izjednačenija i neizvesnija. Dobro je kada su bar dva kluba u borbi za titulu. Što se prvaka tiče, odlučiće neke sitnice, ali će do kraja da bude neizvesno. Videćemo…

Neizbrisiv trag u Novom Pazaru / Foto: FK Novi Pazar

NIKAD JAČI NOVI PAZAR IDE U EVROPU

Rođeni Beograđanin, a reprezentativac Crne Gore. Momak koji je igrao u mlađim selekcijama Vojvodine i Čukaričkog, ali koji je pravu šansu dobio samo u Novom Pazaru. Otud i ta neraskidiva nit između njega i kluba sa obala Jošanice i Raške.

Moj Novi Pazar! Volim taj grad, njegove ljude i klub! Mislim da ove sezone Novi Pazar ima jači tim nego dok sam ja bio tu. Ustvari, nikada ranije nije imao ovako jak sastav i uveren sam da će konačno da izbori plasman u Evropu. Iskreno im želim da na kraju budu treći ili četvrti, da gradu i svim navijačima podare evropske utakmice. Ako neko to zaslužuje, onda je to Novi Pazar!

Nema dvoumljenja ni što se tiče ličnih želja i planova.

Sebe vidim na Ostrvu. Trenutno sam u Škotskoj, ali najveća želja mi je da zaigram u engleskoj Premijer ligi. To je san mnogih fudbalera, ali ovo govorim u svoje ime i iskreno verujem da ću ostvariti svoje snove – zaključio je Rubežić razgovor za naš portal.

2 Komentara

2 Comments

  1. Milovan Rubezic

    24.01.2024. at 18:45

    Rodjeni Novosadjanin inace Srbin poreklom iz Cg po osnovu oba Roditelja

  2. Pa_zar

    26.01.2024. at 13:27

    Bravo Rubi, sve najbolje u karijeri želimo ti svi iz tvog Pazara!

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.