Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

ŠAMPION PRESKOČIO JOŠANICU Zvezda čuvala kapital iz prvog poluvremena, pa stavila tačku (FOTO+VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Gelor Kanga slavi pogodak (Foto: Starsport)

Nije bilo lako aktuelnom šampionu u gradu kraj Jošanice. Pred praznim tribinama, zbog ranijih grehova domaće publike: Novi Pazar – Crvena zvezda 0:3 (0:2).


Na meču Atalanta – Sasuolo, naša kladionica nudi kvotu 2.25 za igru ug 1P2+.


Vladan Milojević je na teren poslao vrlo ofanzivnu postavu, bez klasičnih bekova što će očigledno da bude problem za šampiona do kraja sezone. Na drugoj strani, trener domaćina nije mogao da računa na Adema Ljajića i Marka Šćepovića.

Prvi je zapretio domaćin, već u drugom minutu. Karaklajić je lako prošao po levoj strani i pogodio spoljni deo mreže. Crvena zvezda je ubrzo odgovorila preko Pitera Olajinke čiji snažan šut je išao pravo u golmana Mirkovića.

KANGA I DRAGOVIĆ KREIRALI VOĐSTVO

Šampion je poveo u devetom minutu. Gelor Kanga je poslao idealan centaršut, kapiten Aleksandar Dragović ostao potpuno sam na petercu udarcem glavom lako matirao golmana domaćeg tima.

Dobro su igrali Pazarci i najbolju priliku propustili u 27. minutu. Karaklajić je u kontri dodao Sumi, a njega u poslednji čas sprečio Uroš Spajić.

Priliku da upiše prvenac imao je Uroš Sremčević. Ponovo je Kanga poslao odličnu loptu pred gol, Zvezdin tinejdžer lepo pucao glavom, a Mirković još lepše odbranio.

PENAL I PROTESTI DOMAĆINA

Uskoro je viđena situacija koja će u javnosti da izazove raspravu. Posle centaršuta s leve strane, Mirković je istrčao i loše intervenisao. Sremčević je poslao nisku loptu pred prazan gol, a tamo je na Đigu neoprezno natrčao Momčilović i nogom zakačio Zvezdinog defanzivca. Sudija Danilo Nikolić je odmah pokazao na belu tačku, ali su se domaći fudbaleri žestoko bunili.

Situacija posle koje je dosuđen penal (Foto: Starsport)

VAR soba je dugo većala i posle nekoliko minuta potvrdila odluku Nikolića. S bele tačke je vrlo siguran bio Gelor Kanga.

Mogao je Novi Pazar da prepolovi prednost crveno-belih u poslednjim minutima prvog poluvremena. Bio bi to siguran gol da se u ulozi spasioca nije našao mladi Sremčević.

ŽESTOK PRITISAK PAZARACA

Crvena zvezda je bila pod žestokim pritiskom u uvodnim minutima nastavka. Korejac Đo je poslao projektil u bliži ugao, a Glazer je bio dobro postavljen. Uskoro je viđena još jedna gužva pred golom gostiju, ali je opasnost otklonjena.

Ipak, za Milojevića je to bila dovoljna opomena. U 52. minutu je napravio trostruku izmenu.

Nastavio je domaćin da napada. Na isteku sata fudbala u idealnoj situaciji se našao Suma. Bio bi to gol, da se u poslednjem trenutku nije isprečio Dragović.

Do tada sasvim bezopasna, Zvezda je stavila tačku u 81. minutu. Najpre je Lučić izvukao jednu već izgubljenu loptu i  izborio korner. Posle nabačene lopte Hvanga pucao je Điga. Loptu je na putu ka golu zakačio Ndiaje i poslao je u mrežu.

Bilo je to sve za subotnje popodne u Novom Pazaru. Zvezda je preskočila potencijalnu “minu”, trka se nastavlja.

NOVI PAZAR – CRVENA ZVEZDA 0:3 (0:2)

Strelci: 0:1 Dragović 9, 0:2 Kanga 40. penal, 0:3 Ndiaje 81. Gradski stadion u Novom Pazaru. Sudija: Danilo Nikolić.

NOVI PAZAR: Mirković – Bojat, Azemović, Fajed, Anan – Islamović (od 46. Islamović), Momčilović (od 82. Petković), Adešina (od 46. Đo), Suma (od 88. Opara) – Karaklajić (od 67. Srećković), Obradović.

CRVENA ZVEZDA: Glazer – Điga, Spajić, Dragović – Mijailović, Kanga (od 86. Šljivić), Hvang, Ivanić (od 52. Rodić) – Olajinka (od 86. Knežević), Bukari (od 52. Lučić), Sremčević (od 52. Ndiaje).

SUPERLIGA SRBIJE, 21. kolo

Subota

Novi Pazar – Crvena zvezda 0:3 (0:2)

(Dragović 9, Kanga 40. penal, Ndiaje 81)

16.15 Partizan – IMT

18.30 Čukarički – Železničar Pančevo

Nedelja

13.00 Radnički 1923 – Vojvodina

15.00 Spartak – Mladost

17.00 Radnički Niš – Javor

17.00 TSC Bačka Topola – Radnik

Ponedeljak

17.00 Voždovac – Napredak

Standings provided by Sofascore

 

5 Komentara

5 Comments

  1. Kalabic

    17.02.2024. at 16:05

    Nista bez penala hahahaha

    • FAKI You GROBARU

      17.02.2024. at 16:48

      PenalTho! Reče b.sera i ode u klonju,da se olakša!

  2. Pobeda

    17.02.2024. at 16:39

    Razbili smo ih.Napred Zvezda.

  3. Dejo

    17.02.2024. at 16:50

    Pokazalo se za jacu utakmicu Kangu godine sustizu,mnogo mlatara rukama komentarise .

  4. Punišić

    17.02.2024. at 22:41

    Jel zna neko šta je sa Markosom Stamenićem? Zašto ne igra, nigde ne piše da je povređen?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.