Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE KOŠARKA

IZABRAO Sin legende u drugom najboljem univerzitetu na svetu! Evo kakav je igrač mlađi Stojaković i gde će sada da se razvija (VIDEO)

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Andrej Stojaković (Foto: Screenshot / Youtube / 247Sports)

Srbija ima još jednog košarkaškog bisera, koji se kali u Sjedinjenim Američkim Državama. Ukoliko sve bude bilo kako treba, mogla bi da dobije reprezentativca i NBA igrača.


ITALIJA: Kvota naše kladionice na pobedu Milana protiv Kremonezea je 1.58. Meč počinje u 20:45.


Nešto pre ponoći po našem vremenu, Andrej Stojaković, sin legendarnog Predraga Stojakovića, u prenosu uživo je objavio koji univerzitet je izabrao gde će da se školuje i nastavi svoj košarkaški razvoj. U igri je bilo puno opcija i prestižnih programa kao što su Oregon, Teksas i UCLA, ali je izbor pao na Stenford, koji je više poznat po akademskom programu (drugi na Šangajskoj listi), nego po sportu kojim se bavi.

Radi se o velikom talentu, regrutu od pet zvezdica, koji je kao junior u srednjoj školi beležio 25.3 poena, 9.3 skoka na 26 odigranih utakmica, što dovoljno govori o njegovom kvalitetu i sposobnostima kao košgetera. Visok je 201 centimetar, ima 18 godina i rangiran je među 25 najboljih igrača u svojoj klasi, a na četvrtom mestu je među krilima!

Andrej Stojaković ne samo što je vrsni strelac, već poseduje i druge kvalitete koje bi mogle da ga učine NBA igračem. Najviše se ističe košarkaška inteligencija, što i jeste odlika Srba u ovom sportu. Poseduje i solidan atleticizam, kao i tehniku, što može da mu pomogne da ne bude obični šuter koji vreba iz ćoškova, već da kreira napade sa loptom u ruci.

Takođe, izuzetno je kvalitetan bez nje, a ovome je doprinelo to što se ranije bavio fudbalom, pa su mu kretnje od lopte naprednije od njegovih kolega iz generacije. Ono što ga čini atraktivnim je elegancija sa kojom igra, pa je još i ranije privukao pažnju ljubitelja košarke.

PROČITAJTE JOŠ:

ZANIMLJIVO Jokić otkrio o čemu priča sa legendarnim Popovičem kada se sretnu! Ovaj odgovor je malo ko očekivao

Zvezdin poraz od Zadra nije iznenađenje… Tražili ste – gledajte!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.