Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

SJAJAN GEST SLOVENACA Srpske košarkašice dobile protivnice u odbrani evropskog trona! Maljković: Moj komentar je uvek isti…

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Marina Maljković sa reprezentativkama Srbije (Foto: Starsport)

Ženska seniorska reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu koje se od 15. do 25. juna 2023. održava u Sloveniji i Izraelu igraće u D grupi sa Turskom, Slovačkom i Mađarskom, odlučeno je žrebom u dvorcu na brdu pored Kranja.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota kladionice MaxBet na igru 1P1+&2P2+ za utakmicu između Bajern Minhena i Pari Sen Žermena je 1.93. Početak meča je zakazan za 21.00.


Pošto su domaćini EP imali pravo da izaberu po jednu partnersku reprezentaciju koja će da se takmiči u grupi u njihovoj zemlji, Slovenija je izabrala Srbiju, pa će naše najbolje košarkašice igrati u Ljubljani, u dvorani „Stožice“, dok se Izrael odlučio za Češku. Dakle, grupe C i D će da budu smeštene u slovenačkoj prestonici, baš kao i eliminacione runde, a grupe A i B u Tel Avivu.

SPECIJALNI GOST

Naša bivša trofejna reprezentativka Sonja Vasić bila je specijalni gost na žrebu. Ona se osvrnula na uspehe ženske reprezentacije na čelu sa selektorkom Marinom Maljković i na to kako je podići trofej dva puta u dresu Srbije, a ovom prilikom je predstavila novi izmenjeni pehar namenjen prvakinjama Evrope.

Grupe Evropskog prvenstva (Foto: fiba.basketball)

– Moj odgovor na pitanje o komentaru žreba je uvek isti… Kada igrate veliko takmičenje kao što je Evrobasket, onda nema lakših protivnika, pa tako nema ni lakših grupa i zbog toga sam se uvek trudila da istu pažnju posvetim svakom rivalu, bilo da on dolazi iz drugog, trećeg ili četvrtog šešira – rekla je selektorka, pa potom dodala:

– Mi smo plan naših priprema sastavili davno, pre poslednje utakmice kvalifikacija, kada smo ga samo potvrdili. Na prvenstvo putujemo kao branioci šampionskog trona, što nikako ne treba da predstavlja pritisak na ovu novu generaciju, već samo kao motivacija i stimulacija da se ostvari što bolji rezultat. Znamo šta nam je činiti u narednom periodu i to moramo da sprovedemo u delo, kako bismo maksimalno spremne dočekale početak turnira u Ljubljani. Takođe bih želela da izrazim veliko zadovoljstvo što je slovenačka federacija odabrala baš nas za partnera i dala nam mogućnost da se takmičimo u Ljubljani. Sigurna sam da će se potruditi da se osećamo kao kod svoje kuće, kao i da ćemo imati veliku podršku sa tribina – zaključila je Marina Maljković.

SISTEM

Sistem takmičenja će da bude isti kao i prethodnih godina. U grupi igra svako sa svakim, a samo prvoplasirane ekipe direktno će u četvrtfinale posle tri odigrana meča. Drugoplasirane i trećeplasirane reprezentacije u grupama igraće jedan kvalifikacioni meč za mesto u četvrtfinalu.

Karte za utakmice ženskog EP u ljubljanskim „Stožicama“ biće puštene u prodaju 15. marta, tačno tri meseca pre početka šampionata.

A GRUPA
Crna Gora
Letonija
Španija
Grčka

B GRUPA
Belgija
Italija
Češka
Izrael

C GRUPA
Nemačka
Velika Britanija
Slovenija
Francuska

D GRUPA
Turska
Slovačka
Mađarska
SRBIJA

PROČITAJTE JOŠ:

PRVA LIGA Podela plena u derbiju začelja, Loznica u finišu ispustila pobedu

PARTIZAN DOČEKUJE KOLUBARU Duljaj morao da kombinuje, novi napadač za prekid loše serije (SASTAVI)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.