Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

SRBIJA U PRVOM ŠEŠIRU Lavice kreću u odbranu trona!

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Košarkašice Srbije posle osvajanja zlata na prethodnom EP (Foto: FIBA)

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u prvom šeširu pred žreb za Evropsko prvenstvo koje je na programu od 15. do 25. juna u Sloveniji i Izraelu. Domaćini su imali pravo da izaberu po jednu reprezentaciju koja će da se takmiči u njihovoj zemlji. Slovenija se opredelila za našu reprezentaciju, dok je Izrael izabrao Češku.


ŠPANIJA: Naša kladionica nudi kvotu 2.50 da će na utakmici Osasuna – Celta biti 3 ili više golova


Žreb je zakazan za sredu 8. mart u 17:00 na brdu pored Kranja, a Srbija ne može da se nađe u istoj grupi sa Slovenkama. Mečevi se igraju u Ljubljani i Tel Avivu. U četvrtfinale prolaze samo po najbolja reprezentacija iz svake grupe, a utakmice eliminacione faze igraće se u dvorani “Stožice”.

Naša reprezentacija brani zlatno odličje osvojeno na Evropskom prvenstvu 2021. godine koje se održavalo u Francuskoj i Španiji. Zanimljivo da je na tom prvenstvu Srbija u nokaut fazi izbacila oba domaćina. Prvo su od čete Marine Maljković stradale Špankinje u četvrtfinalu posle drame u produžecima, da bi u utakmici za zlato i reprezentacija Francuske položila koplje pred našim nacionalnim timom.

PRVI ŠEŠIR: Španija, Francuska, Belgija, Srbija

DRUGI ŠEŠIR: Turska, Italija, Grčka, Slovenija

TREĆI ŠEŠIR: Velika Britanija, Crna Gora, Slovačka, Češka

ČETVRTI ŠEŠIR: Mađarska, Letonija, Nemačka, Izrael

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je Cibona pobedila Zvezdu? Čovek je na četiri utakmice u sezoni ostao na NULA poena, a sada… (VIDEO)

Potencijalni srpski repezentativac nadmudrio kapitena Junajteda! “Dosta mi ga je” (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.