Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Slavni vaterpolista završio karijeru i ima novi posao, sada je direktor!

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Milan Aleksić (Foto: Beta/AP)

Jedna velika igračka karijera je završena. Od prvog dana jula, trofejni srpski vaterpolista Milan Aleksić nije više u bazenu, već kraj ivice vode. Imenovan je za direktora reprezentacije Srbije.


SP u vaterpolu: Naša kladionica nudi kvotu 1.93 da će na meču Španija – Hrvatska biti postignuto manje od 19 golova.


Do nedavno sjajni bek je u novoj ulozi “debitovao” pobedom nad Crnom Gorom u borbi za utešni plasman na Svetskom prvenstvu u Mađarskoj.

Aleksić je tokom karijere igrao samo za tri kluba. Kao senior je počeo u Partizanu, iz čijih redova je i otišao u igračku penziju. Nosio je još kapice Solnoka i Barselonete. Osvojio je dve Lige šampiona, sa Partizanom i Solnokom.

Za reprezentaciju je debitovao 2007. kao 21-godišnjak. Osvojio je dve zlatne i bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, dva zlata, srebro i bronzu na svetskim prvenstvima, četiri zlata i bronzu na evropskim prvenstvima, osam zlata i bronzu u Svetskoj ligi, zlato na Univerzijadi, zlato na Svetskom kupu i dva zlata na Mediteranskim igrama.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.