Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

ŠOK U BEOGRADU Sloboda u goleadi pobedila Grafičar!

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Pobedničko poziranje Užičana (Foto: GFK Sloboda)

Kako su odigrali prvih osam utakmica u prvenstvu, malo ko je očekivao da će ih zaustaviti Sloboda i to u sred Beograda!


Španija 2: Na meču Tenerife – Hihon, naša kladionica nudi kvotu 2.05 za igru ug 2-3.


Fudbaleri Grafičara doživeli su prvi poraz u dosadašnjem toku sezone. Na terenu iza južne tribine stadiona “Rajko Mitić” pobedu je ostvarila Sloboda – 4:2. Efikasan i zanimljiv duel nagovestili su golovi na obe strane u prvih pet minuta meča. Gosti su poveli u 4. minutu preko Ristića, a već u narednom napadu Nikolašević je poravnao rezultat.

Užičani do prednosti ponovo stižu u 37. minutu, a strelac je posle izvedenog kornera bio Cvetić. Rezultatska prednost Slobode na poluvremenu dobila je na težini posle samo nekolilo minuta igre u nastavku, kada je zbog crvenog kartona isključen štoper domaćih Falu Fol. On je kao poslednji igrač odbrane faulirao Šušnjara i zasluženo je morao pre svih na tuširanje. Iako brojčano slabiji, ljubičasti su u 70. minitu stigli do novog izjednačenja. Ibanjez je snažno šutirao, Vukašinović kratko odbio loptu, a priseban je bio iskusni Andrija Kaluđerović.

Ne bi bio prvi put da fudbaleri Grafičara potpuno preokreću rezultat sa igračem manje, ali se to ovoga puta nije dogodilo. Sloboda je čekala novu šansu i dočekala je u 77. minutu. Đorđe Šušnjar, prvi strelac Užičana, ponovo je pobegao danas poroznoj odbrani domaćih i doveo svoj tim i treći put do vođstva. U finišu meča “grafosi” su ulagali poslednje atome snage da stignu nekako bar do boda, ali je u dubokoj nadoknadi utakmice Petrović razrešio svaku dilemu.

Sloboda je došla do treće pobede u sezoni, prve na gostovanjima, pa se popela na osmu poziciju tabele Prve lige. Grafičar nakon prvog poraza u prvenstvu ostaje na drugom mestu sa tri boda manje od IMT-a, ali i uz jedan meč manje odigran.

Prva liga Srbije, 11. kolo:

Četvrtak:

Grafičar – Sloboda 2:4 (1:2)

Sreda:

IMT – Loznica 1:0 (0:0)
Novi Sad – Metalac 0:1 (0:0)
Rad – OFK Vršac 1:1 (0:0)
Jedinstvo – Radnički NBg 2:0 (1:0)
Trajal – Inđija 1:1 (1:1)

Odloženo:

Železničar – Mačva
Zlatibor – Radnički 1922

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.