Budimo u kontaktu

NEMAČKA

ŠOK U MINHENU Lajpcig pregazio Bajern i servirao “milionerima” Salataru na tacni! (VIDEO)

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Soboslaji sa saigračima slavi treći gol "bikova" pred šokiranim navijačima Bajerna (Foto: Beta/AP)

Šok u Minhenu! U derbiju 37. kola Bundeslige RB Lajpcig je na Alijanc Areni savladao minhenski Bajern 3:1 i tako dodatno zakuvao trku za titulu, koja je sada praktično servirana kao na tacni “milionerima” iz Dortmunda.


Brazil 2: Na meču Ituano – Novorizontino, naša kladionica nudi kvotu 2.30 a igru ug 3+.


Imali su Bavarci do pre dva meseca sve u svojim rukama. A onda je rukovodstvo odlučilo da smeni Julijana Nagelsmana i dovede Tomasa Tuhela. I sve se srušilo kao kula od karata.

I protiv Lajpciga je četa Tomasa Tuhela imala je sve. Prvo poluvreme potpuna dominacija, nekoliko odličnih prilika, pre svih Tomasa Milera. Pa i vođstvo, jer je na sjajan način Gnabri u 25. minutu pogodio mrežu o stative.

U drugom poluvremenu druga slika. Gosti su izašli rešeni da nešto naprave, a Bavarci smušeni kao da su se pojavili prvi put u tom sastavu. Takav odnos doneo je i gol gostima u 65. minutu. Odlična kontra, lopta je došla do Konrada Lajmera, koji je uz pomoć domaćih defanzivaca pogodio po sredini pod prečku za 1:1.

Od tada Bajern nije imao ideju kako da ugrozi Lajpcig. A u odbrani neverovatni propusti. Prvo je Pavar neoprezno startovao na nogu igrača Lajpciga u 76. minutu i dosuđen je penal. Po sredini je pucao snažno Nkunku, a Zomer se bacio u stranu i to je bio potpuni preokret – 2:1 za “bikove”.

Sedam minuta kasnije još jedan kiks. Mazraui je igrao rukom, naravno dosuđen je bez razmišljanja penal. Ovog puta je odgovornost preuzeo Dominik Soboslai i izuzetno preciznim udarcem doneo prvu pobedu Lajpcigu na Alijanc Areni. A Borusiji dao šansu da kolo pre kraja preuzme vođstvo i praktično joj servirao Salataru.

BUNDESLIGA, 33. kolo

Petak

Frajburg – Volfsburg 2:0 (0:0)

(Ginter 71, Petersen 75, Hefler ck 90+2)

Subota

Herta – Bohum 1:1 (0:0)

(Tusar 63 – Šloterbek 90+4)

Hofenhajm – Union Berlin 4:2 (2:1)

(Bebu 22, Kramarić pen 36 90 Dabur 90+9 – Dekhi 45+4 Laiduni 90+5)

Šalke – Ajntraht Frankfurt 2:2 (1:1)

(Terode 1 Polter 85 – Kamada 21 Tuta 59)

Verder – Keln 1:1 (0:1)

(Šmid 73 – Tiges 36)

Bajern – Lajpcig 1:3 (1:0)

(Gnabri 25 – Laimer 65, Nkunku pen 76, Soboslai pen 86)

Nedelja

15.30 Majnc – Štutgart

17.30 Augsburg – Dortmund

19.30 Bajer Leverkuzen – B. Menhengladbah

Tabelu Bundeslige pogledajte OVDE

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.