Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

ŠOK U POSLEDNJEM TRENUTKU Zvezda preti istupanjem iz Kupa! Evo šta traži od KSS-a

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Grb KK Crvena zvezda (Foto: KK Crvena zvezda)

Samo 45 minuta pred početak žreba za turnir u Nišu, crveno-beli su izdali saopštenje koje prenosimo u celosti. Оno se odnosi na to što je Partizan odustao od takmičenja u Superligi Srbije prošle sezone, te zbog toga nije propisno kažnjen.


BUNDESLIGA: Kvota kladionice MaxBet na igru GG za utakmicu Bajern Minhen – Keln je 1.60. Početak meča je zakazan za 20.30.


– KK Crvena zvezda obaveštava javnost da neće imati svoje predstavnike na žrebanju parova ovogodišnje završnice Kupa Radivoja Koraća koje će se održati u utorak u Beogradu.

Takođe, klub će do početka završnog turnira nacionalnog kupa koji će se održati u niškoj dvorani Čair od 15-18.02.2023. godine doneti i defintivnu odluku i da li će uopšte učestvovati na ovom turniru i braniti titulu osvojenu prošle godine.

KK Crvena zvezda ovim gestom jasno i nedosmisleno (bez namere da umanji uspeh preostalih 6 klubova koji su učešće na tom turniru zaslužili) upozorava i poslednji put poziva Košarkaški Savez Srbije da se pridržava svog statuta, vrati srpsku košarku u legalne okvire, i konačno  sankcioniše adekvatnom i propisanom kaznom KK Partizan za najteži mogući prekršaj, a to je napuštanje završnice srpskog prvenstva u junu 2022.godine – bez ikakvog objašnjenja i valjanog obrazloženja!

Prošlo je sedam meseci od trenutka kada je prvenstvo Srbije i njegova završnica obesmišljena odlukom jednog kluba. Pravila su jasna, ali se ne primenjuju.

Po onoj narodnoj „svi se prave ludi“ KK Crvena zvezda treba da prihvati ovo ćutanje i „ozakoni“ nečiju samovolju, kao da se ništa nije dogodilo?

KK Crvena zvezda  je narodni klub, klub koji je osnovan u ovoj zemlji, i kao takav, sa milionima navijača i poreskih obveznika ove zemlje, nema prava da ćuti na ovaj pokušaj ponižavanja nacionalnog šampionata Republike Srbije!

Konačno, Košarkaški Savez Srbije ponovo organizuje takmičenje u Nišu u kome imamo veliki broj pristalica, i gradu na čijem smo gostoprimstvu uvek zahvalni.

Međutim, već godinama KSS bira (ovoga puta na „elektronskoj sednici“ UO u decembru 2022.) za njega najlakše (ne i nužno najbolje u tom trenutku) rešenje, ne razmišljajući o neuslovnosti dvorane „Čair“ i svim problemima organizacije utakmica koje su prethodnih godina dovodile do brojnih teških incidenata i teških povreda gledalaca, čak i pored terena! KK Crvena zvezda zato i na ovaj način, podseća one koji bi da se sve zaboravi (a to je KSS) da „samo“ počne da primenjuje statut ili će sve obesmisliti u srpskoj klupskoj košarci – ako već zapravo nije!Jer, nakon svega navedenog, ko će i kakvom kaznom sankcionisati KK Crvena zvezda ako se ne pojavi na završnici kupa u Nišu? I sa kojim moralnim pravom?

KK Crvena zvezda

PROČITAJTE JOŠ:

Dva derbija – dva sveta različita

NUDIO SE CRNO-BELIMA Panter zvao sjajnog plejmejkera da mu se pridruži: Bio bih najbolji u Partizanu! (VIDEO)

17 Komentara

17 Comments

  1. Vlada

    24.01.2023. at 12:28

    Mali Fmp i nije srpski klub to je siptarski hibridni klub

    • Nenad

      24.01.2023. at 12:50

      Tudjmanovac bolje ćuti

    • Крцун Звезда Тито - једна секта!

      24.01.2023. at 12:55

      Крцунова чеда,Човићеве пудлице,турски коњаници,IDEA ZAGREB јуришници…угашено зло 2011,Вујошевићу хвала!

      • MIROSLAF TUDŽMAN

        24.01.2023. at 15:21

        Kaj??! Kaj Partizan ne igra kup Cro?

    • gunđalo

      24.01.2023. at 12:59

      ovaj frnakeštajn iz 2013 – jeste, ali ona prva iz 1945, osnovana je u Tirani od strane turskih roma, to svi znaju

    • Žeks

      24.01.2023. at 13:06

      Franjevačkov vučkov klub k.k.patlidžanka

    • Goran

      24.01.2023. at 14:01

      Rece navijac kluba koji je osnovan u Zagrebu, i ciji je predsednik bio ozloglaseni srbomrzac…

    • Dejan

      24.01.2023. at 14:47

      Ти си болестан дечко…

  2. Nis-Zvezdin grad

    24.01.2023. at 12:33

    U Nisu Zvezda ne da ima veliki broj pristalica,nego je ubedljivo najvise navijaca Zvezde,vec decenijama.

  3. Dejo 74

    24.01.2023. at 12:41

    Nikom ništa duguješ porez, dobijaš pare od države, ne igraš srpsku ligu i nikom ništa

  4. Žeks

    24.01.2023. at 13:06

    Franjevačkov vučkov klub k.k.patlidžanka

  5. Belvedere

    24.01.2023. at 14:10

    Nešto ste kontradiktorni gospodo iz kk C.zvezda!Najpre iskazujete uverenje da u Nišu imate ogromnu podršku tamošnjih navijača pa tik uz tu konstataciju i tamo činjene “teške” incidente što baš i nije logično! Nije ni prvina da apostrofirate da sportski organi “greše” sve nekako na vašu stetu! A kada osvojite trofej nakon takvih pritisaka prigrlite ga i rukama i nogama. Možda bi svu organizaciju sportskih takmičenja trebalo prepustiti vama jer ste vec i onako pod paskom lično prvog čoveka države odavno. Ako je i od vaših ucena previše je…

  6. Moca

    24.01.2023. at 14:23

    A ko joj brani neka istupi.Uvek isto pred utakmicu.Zlo od coveka a brani ga vlast.

    • Dreksler

      24.01.2023. at 14:34

      Baš tako!

  7. Urukalo Zigfrid

    24.01.2023. at 15:18

    SAOPŠTENJE NEOVISNE SPORTSKE KOMISIJE NAVIJAČA JSD PARTIZAN:
    Meovisno tjelo je na sednici svog izvršnog odbora, od dana 23.01.2023. održanoj u 20h donelo sljedeću odluku!
    Nalažemo g. Predragu Daniloviću da podnese neopozivu ostavku sa mjesta predsjednika KSSa, obzirom na izvršen neoprostivo pogrešan postupak nesprovodženja odluke izbacivanja KK Partizan u treću ligu Srbije!
    Predsednik neovisne komisije g. Zigfrid Urukalo-Kaštropil s.r.

  8. Renfro

    24.01.2023. at 15:19

    Kako to da gosp.Čovic maše papirima tražeci kaznu za Partizan a u praksi radi vrlo lukavo i perfidno sledece:
    Naime ucena zvezde je providni manevar da sačuva tim za Euroligu a da se pri tome zvezdini igraci odmaraju NE IGRAJUCI KUP U NIŠU!
    Ako je Čovic tolika poštenjačina kakvom se predstavlja zašto se pošto je alfa i omega i Zvezde i FMP odustajanje od igranja u kupu u Nišu ne odnodi i na drugi njegov klub tj. FMP????
    Tu se ustvari i vidi koliko je i Čovicev ali i Zvezdin gaf neverovatno bahat!
    Urliče Čovic:kaznite Partizan!
    Evo za ovo što rade ZVEZDA I ČOVIC NJIH NAGRADITE….

  9. Piksi

    24.01.2023. at 20:24

    Da pojasnimo kls i kss su dve razlicite organizacije danilivic je nadlezan za kss i on nema nikakve ingerencije sa kls i ne moze da kazni partizan zbog ne ucestvovanja u kls to corkan odlicno zna ali ovi opijeni… kampacom ne znaju jer kosarku prate tek poslednih osam godina….sto se tice saranja hale odkuda se zna da su to uradili navijaci partizana kad je corkan tek prijavio policiji ako ima ispisanih latinicom onda su to sigurno navijaci partizana?mozda su to uradili sami da dignu tenziju?inace corkan je vidovita zorka pa predvidja da ce biti incidenata na utakmici u petak.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.