Budimo u kontaktu

EVROKUP

Španci pisali o Partizanu i udarili po Evrokupu: Sistem takmičenja nije fer

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Košarkaši Partizana su sa velikim ambicijama ušli u Evrokup, a zaustavljeni su onda kada su se najmanje nadali. Na startu nokaut faze u Beogradu su izgubili od Burse posle produžetka.


NBA: Od 2:30 iza ponoći igraju Čikago – Milvoki, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.30. 


Poraz crno-belih je tema i u medijima van Srbije. Ugledni španski list Marka je pisala o sistemu takmičenja i istakla da su na površinu isplivale manjkavosti ovakvog načina igranja.

Format takmičenja je već doveden u pitanje jer je nepravedno da se igra duga regularna faza od 18 utakmica, a zatim se od osmine finala igra smao jedan meč – piše Marka u tekstu pod naslovom “Sistem takmičenja Evrokupa doveden u pitanje: Nije fer”.

List je Evrokup uporedio sa martovskim ludilom u NCAA jer ima mngoo uzbuđenja, a pored Partizana veliki gubitnik je i Huventud. Ova dva tima su bila najbolja posle ligaškog dela, a onda su pretrpela poraze pred svojim navijačima. Jedni i drugi su se nadali da bi osvajanjem Evrokupa mogli da se domognu Evrolige.

PUT DO EVROLIGE

Sada ni Huventud, ni Partizan zbog sportskih zasluga neće moći da dođu do Evrolige. U slučaju srpskog kluba, to im je bio jedan od ciljeva u sezoni. Moraće sada da sačekaju poziv iz elitnog kontinentalnog takmičenja, koje još ne zna koji će biti kriterijumi za plasman u naredno izdanje, niti koliko će ekipa učestvovati i da li će ruski klubovi biti tamo, iako se to čini komplikovanim – piše Marka.

Crno-beli mogu i direktno u Evroligu ne čekajući pozivnicu. Za to je potrebno da osvoje ABA ligu. Pobednici ovog takmičenja su poslednji put bili 2013. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

EVROKUP Došao glave crno-belima, pa poneo MVP priznanje!

Mesina: Ova serija je gotova za nas!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.