Budimo u kontaktu

KATAR 2022

SPISAK BELGIJE “Zlatna generacija” na poslednjem ispitu, evo na koga računa Martinez…

Darko Noveski

Objavljeno

,

Belgija i dalje cilja vrh (Foto: Beta/AP)

“Crveni đavoli” su u zenitu bili 2018. godine u Rusiji, ali nisu uspeli da se domognu “boginje”, sada je “zlatna generacija” na poslednjem ispitu i ne predaju se.


SRBIJA Od 18.45 Čukarički dočekuje Crvenu zvezdu. U prošlosti smo bili svedoci “pljuskova” na Banovom brdu, a kvota na igru UG 5+ u kladionici MaxBet je 6.60.


Nadaju se u Belgiji da nije kasno. Da će reprezentacija “crvenih đavola” da eksplodira u Kataru. Nema sumnje, ovo je poslednja šansa za ovu “zlatnu generaciju” Belgije koja je sada već uglavnom u poznim fudbalskim godinama. Nisu više tako mladi Dris Mertens, Tobi Aldervajreld, Jan Vertongen, Aksel Vitsel, Janik Karasko, Eden Azar, Kevin de Brujne i Romelu Lukaku. Može se reći da su samo plavokosi vezista Sitija i golman Reala u najboljoj mogućoj formi.

Pokušao je selektor Belgije Roberto Martinez da malo podmladi tim sa Opendom, Dokuom i De Ketelerom, ali… Iz tima su ispali Džejson Denajer, Brajan Henjen, Dodi Lukebakio i Aleksis Salemakers. Na spisku se još od poznatih imena nisu našli Divok Origi, Adnan Januzaj, Kristijan Benteke i Denis Prat.

Evo sastava “crvenih đavola”:

Golmani: Tibo Kurtoa (Real Madrid), Simon Minjole (Klub Briž), Koen Kastels (Volfzburg);

Odbrana: Jan Vertongen (Anderleht), Tobi Aldervajreld (Antverpen), Leander Dendonker (Aston Vila), Zeno Debast (Anderleht), Artur Teate (Ren), Vout Faes (Lester);

Vezni red: Hans Vanaken (Klub Briž), Aksel Vitsel (Atletiko Madrid), Juri Tilemans (Lester), Amadu Onana (Everton), Kevin De Brujne (Mančester Siti), Janik Karasko (Atletiko Madrid), Torgan Azar (Borusija Dortmund), Timoti Kastanj (Lester), Toma Menije (Borusija Dortmund);

Napad: Romelu Lukaku (Inter), Miši Batšuaji (Fenerbahče), Šarl De Ketelare (Milan), Eden Azar (Real Madrid), Žeremi Doku (Ren), Dris Mertens (Galatasaraj), Leandro Trosar (Brajton), Lois Openda (Lans).

PREPORUČUJEMO:

STANKOVIĆU PREKIPELO: Ako sam problem otići ću! Nisam vređao sudiju, već sam Radonjiću rekao na srpskom…

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.