Budimo u kontaktu

Niže lige Srbije

SRPSKA LIGA Tri tima obezbedila prvoligaški status, drama samo na Zapadu (VIDEO)

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Fudbaleri Vršca, prvaci Srpske lige Vojvodina (Foto: OFK Vršac)

Tri kola pre kraja sezone poznati su prvaci tri od četiri grupe Srpske lige. Novi prvoligaši su Vršac, Trajal i Radnički Novi Beograd!


BIH: Od 19:21 igraju Željezničar – Radnik Bijeljina, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.42. 


Posle odigranog 27. kola jasno je da je Vršac nedostižan u Srpskoj ligi Vojvodina, jer je stekao 11 bodova prednosti u odnosu na Feniks. Vrščani su u subotu na svom terenu deklasirali Jedinstvo sa čak 7:0 i u velikom stilu overili plasman u viši rang!

Mrežu gostiju iz Stare Pazove napunili su Glavinić, Ilić, Jovković, Vujić, Ilić, Daničić i Radisavljević. Vršac je od 15. kola na čelu tabele vojvođanske grupe Srpske lige i iz runde u rundu razliku je samo uvećavao. Ovo je najveći uspeh kluba iz Banata, koji će naredne sezone debitovati u Prvoj ligi Srbije.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Novi prvoligaš je i Trajal. Kruševački klub posle samo jedne sezone provede u Srpskoj ligi vraća se u drugi po kvalitetu rang, jer je tri kola pre kraja stekao nedostižnih 13 bodova prednosti u odnosu na Budućnost. Ekipa iz Popovca ima utakmicu manje, ali je jasno da ne može do prvog mesta.

U većem delu sezone vodila se velika borba između ova dva kluba, koji su se međusobno smenjivali na čelu tabele. “Gumari” su posle 21. kola i poraza Budućnosti u Leskovcu preuzeli prvu poziciju, koju više nisu ispuštali. U subotu su kao gosti lako savladali Slogu 2:0, a strelci su bili Ognjen Jović i iskusni Predrag Pavlović, svojevremeno mladi reprezentativac Srbije.

U narednom kolu fudbaleri Trajala imaće priliku da na stadionu “Mladost” u Kruševcu sa svojim navijačima, u duelu sa pirotskim Radničkim, proslave povratak u Prvu ligu!

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sedamnaest godina Radnički iz Novog Beograda čekao je povratak na veliku scenu, a sada je i dočekao! “Majstori” su u nedelju ostvarili očekivanu pobedu na gostovanju “fenjerašu” iz Leštana (4:1) kojom su tri kola pre kraja osigurali prvo mesto! Zemun je u ovom kolu poražen u Borči, dok je OFK Beograd izgubio na gostovanju u Obrenovcu.

Od remija u 20. kolu sa Zemunom, svojim vernim pratiocem na tabeli u drugom delu sezone, fudbaleri Radničkog krenuli su u seriju od osam uzastopnih pobeda, koristili kikseve i Zemuna, ali i OFK Beograda, pa su potpuno zasluženo ostvarili veliki uspeh. Ekipa u kojoj je nekoliko bivših superligaških igrača, poput golmana Borivoja Ristića, Nikole Ašćerića, Branislava Trajkovića i Marka Brankovića, sledeće sezone igraće u prvoligaškoj konkurenciji, posle 17 godina tavorenja u nižim rangovima srpskog fudbala.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Na Zapadu ništa novo, jedino je u ovoj srpskoligaškoj grupi i dalje neizvesno i uzudljivo kada je borba za plasman u Prvu ligu u pitanju. Tri runde pre kraja Sloga iz Požege ima tri boda više od Slobode, ali i utakmicu više, pa će Užičani u sredu imati idealnu priliku da se eventualnom pobedom u Arilju nad Budućnosti izjednače na vrhu tabele sa Slogom.

S obzirom sa je Sloboda bolja u međusobnom okršaju, jasno je da bi prednost na kraju sezone imali crveno-crni iz Užica. Sloga je u subotu osvojila samo bod u Podunavcima gde je domaći Real sa liderom odigrao nerešeno – 2:2, što je izazvalo oduševljenje u gradu na Đetinji.

Sloboda sada ključeve vrata Prve lige drži u svojim rukama i ukoliko slavi u preostala četiri meča, koliko do kraja ima da odigra, na stadionu “Radomir Antić” će se naredne sezone igrati prvoligaški fudbal! Teško je objasniti šta se iz sezone u sezonu dešava sa Slogom iz Požege, s obzirom da godinama unazad dolazi na prag Prve lige, ali nikako i da preko njega pređe.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

PROČITAJTE JOŠ:

UMALO PAO NIZ STEPENICE Tadić hteo da pokloni dres navijaču, redari skočili na njega kao da je huligan (VIDEO)

IKARDI NE BLISTA OVE SEZONE Zato Vanda gori, objavila tri fotografije, Argentinka nikad izazovnija! (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.