Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

SRPSKI DERBI DANA Supergolgeter rešio Zemun… “Romantičari” izdržali s desetoricom i sada su lideri (FOTO+VIDEO)

Arsenije Soskic

Objavljeno

,

Pogodak Andrije Kaluđerovića (Foto: Starsport)

Srpski derbi dana ponudio je mnogo više vatre nego fudbala, ali to se i očekivalo, s obzirom kakva je bila važnost. OFK Beograd je pokorio Zemun, iako je od 32. minuta imao fudbalera manje. Supergolgeter Andrija Kaluđerović doneo je veliki trijumf “romantičarima”, koji su izdržali s desetoricom i sada su lideri, sa istim brojem bodova kao Zemunci i boljim skorom u međusobnim duelima, tri kola pre kraja Srpske lige Beograd.


LA LIGA Viljareal u subotu (18:30) dočekuje Atletik Bilbao, a u MaxBetu kvota na pobedu domaćina je 2.20.


Sada OFK Beograd zavisi samo od sebe i ako ostvari tri trijumfa, vratiće se u Prvu ligu Srbije, što bi bio veliki uspeh posle mučnih godina tavorenja.

Pre ove utakmice, Zemun je imao tri boda više od OFK Beograda, sa kojim je jesenas remizirao na Karaburmi (0:0). A koliko je važan bioo meč za naš fudbal najbolje pokazuje potez Fudbalskog saveza Srbije da delegira najboljeg srpskog sudiju Srđana Jovanovića.

Zemunci na derbiju (Foto: Starsport)

Prvu veliku priliku imali su gosti, ali je Minić na isteku 9. minuta iz idealne pozicije, sa peterca, poslao loptu pored leve stative gola Zemuna i uhvatio se za glavu, svestan da je rano mogao da donese silno željenu prednost u utakmici na kojoj se nije očekivsalo mnogo šansi.

KALUĐEROVIĆ DONEO VELIKU RADOST

Zemun je prvi put zapretio u 19. minutu, kada je golman “romantičara” Stanković sjajno intervenisao i zaustavio udarac Ademija.

Navijači OFK Beograda (Foto: Starsport)

Najvatreniji navijači gostiju počeli su da ulaze na stadion od 20. minuta,a ubrzo su se i silno radovali. preiskusni Andrija Kaluđerović, posle prekida, sjajno se snašao i kaznio lošu intervenciju golmana Zemuna Davidovića u 28. minutu.

OFK Beograd je došao do prednosti, ali je ubrzo ostao i sa igračem manje. Mimović je u 32. minutu dobio drugi žuti, samim tim i crveni karton, utisak je prestrogo. Uzaludni su bili protesti fudbalera gostiju, među kojima je prednjačio Milan Lola Smiljanić. Odluku Jovanovića nisu mogli da promene, a trener Simo Krunić odlučio je da pre poluvremena zameni strelca Kaluđerovića.

Pogotkom Kaluđerovića OFK Beograd je zaseo na čelnu poziciju, jasno je bilo da Zemun mora da krene u ofanzivu sa igračem više, na meču koji je izazvao veliku pažnju srpske javnosti i igran je pred oko 3.500 navijača oba tima.

UZALUDNA OFANZIVA ZEMUNACA

Zemun je napadao, bod mu je bio neophodan, dok su se brojčano slabiji gosti trudili da “ukradu” što više vremena na putu ka cilju. Pokušavali su domaćini, ali nisu mogli da dođu do prave šanse i gola, koji bi ih vratio na čelo Srpske lige Beograd.

Iz brojnih napada Zemun nije dobio ništa, pa sada u poslednja tri kola mora da se nada kiksu velikog rivala kako bi otišao u rang više.

Ovako su igrači i navijači OFK Beograda proslavili veliki trijumf…

PROČITAJTE JOŠ:

SVET ULTRASA Prozivka Zemunaca pred derbi: Dolazi nam Zvezdina filijala, bivši OFK Beograd… (VIDEO)

PRIJATELJSTVO O KOME SE PRIČA Đoković nahvalio Murinja, pa dobio odgovor na srpskom jeziku! (VIDEO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.