Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

ŠTA JE SA TZV. KOSOVOM? Branković bez odgovora na parolu “delija”

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Slobodan Branković (Foto: Starsport)

Beograd će od 18. do 20. marta biti domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici. Pojavila se informacija da će na tom takmičenju da učestvuju i atletičari iz tzv. Kosova.


ARGENTINA: Od 21 igraju Arsenal Sarandi – Urakan, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.25. 


Zbog toga su “delije” u sredu na utakmici između Crvene zvezde i niškog Radničkog razvile transparent sa porukom: “Atletski savez Kosovo na takmičenju u Beogradu? Čije izdajničke ruke su ovo potpisale? I ko je odobrio?”. Za komentar smo pozvali direktora Srpskog atletskog saveza Slobodana Brankovića. Odgovor je bio kratak.

Nemam komentar – rekao je Branković, a potom dodao:

Želim da govorim samo o atketici i o tome da smo uspeli da dovedemo prvo najbolje evropske atletičare u Beograd, a sada i svetske. Ne pitate me da pričam o tome kako sam postao dvoranski šampion Evrope i najbolji sportista Jugoslavije.

Potom je prekinuo vezu.

Transparent navijača Zvezde (Foto: FK Crvena zvezda)

Sportisti iz tzv. Kosova do sada nisu učestvovali na takmičenjima koja su održana u Srbiji. Beograd je bio domaćin Evropskog atletskog prvenstva u dvorani (2017. godina) i Svetskog prvenstva u boksu (2021), a Novi Sad Evropskog prvenstva u karateu (2018). Na tim takmičenjima nije bilo sportista iz tzv. Kosova. Na sajtu Svetskog prvenstva u Beogradu nismo videli ko sve učestvuje, pa ne znamo da li će da dođu.

Pravi skandal izbio je 2018. godine kada je određeno da se kvalifikacioni turnir za Svetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice igra u Beogradu, a na njemu igraju i igračice iz tzv. Kosova. Turnir je prvobitno trebalo da se igra u Kragujevcu, ali je potom zbog bezbednosti prebačen u Kovilovo. Ipak, rukometašicama sa Kosova nije dozbvoljen ulazak u Srbiju, a turnir nije ni odigran.

Zbog toga je Evropska rukometna federacija (EHF) izbacila naše rukometašice iz kvalifikacija.

Počinje prodaja ulaznica za “večiti derbi”

KOMPLETNI U NOVI SAD Zvezdini napadači spremni za okršaj protiv Proletera

6 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.