Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

STANKOVIĆ ANALIZIRAO PRIPREME Pohvalio Ohija i kritikovao Dionija (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Dejan Stanković (Foto: Starsport)

Fudbaleri Crvene zvezde završili su posle tri nedelje predanog rada pripreme u Antaliji. Šef stručnog štaba Dejan Stanković rekapitulirao je urađeno na pripremama.


KUP BELGIJE: Od 20:45 igraju Eupen – Anderleht, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.48. 


Normalno je da je protiv Šahtjora bio dosta jači intenzitet nego na prethodnim utakmicama, jer je dosta vremena prošlo. Protiv Maribora je bio nešto slabiji ritam, jer smo tek počeli sa pripremama tada, dok je protiv LASK-a već mogao da se vidi napredak. Protiv Šahtjora je bila generalna proba i zadovoljan sam – rekao je Stanković i dodao:

Da li ćemo igrati sa četiri, pet ili šest u odbrani, to uopšte nije važno. Bitno je da znamo šta radimo na terenu u svakom momentu. Imena i postave uopšte nisu bitni, već je važno da imamo naš identitet. Neka svako nastavi da daje svoj maksimum. Svi oni znaju šta treba da urade na terenu. Ne verujem da će bilo ko od njih dobiti neke druge zadatke nego one gde mi smatramo da mogu da daju svoj maksimum. Treba da se osećaju komotno dok igraju, kao i do sada. Ne verujem da će bilo kome biti lakše niti teže, nego da sada. Pripreme su dakle protekle veoma dobro, kompletan utisak je čista petica.

Govorio je Stanković i o biserima, koji su punom parom radili na pripremama kako bi opravdali poverenje.

Sva deca su dosta dobro odradila pripreme. Stanković je bio i prošle godine sa nama, a sada kao da gledamo drugog momka. Dosta je zreliji i konkretniji, i vidi se veliki napredak. Prijatno iznenađenje je i Lučić koji je mlad, ali se i pored toga odlično uklopio. Veliki je profesionalac i predan je onom što radi. Vidi se velika želja za napretkom. Radulović je odigrao jednu utakmicu, ali se posle toga požalio na povredu. Njegov kvalitet svi znamo, i to se ne dovodi u pitanje. Braća Mituljikić su pravo blago Crvene zvezde, i sigurno da ćemo motriti na njih i dalje. I Ibrahim se dobro pokazao, i kada pogledamo sve kompletno, mislim da Crvena zvezda ima svetlu budućnost sa mladim igračima. Neko od mladih će ostati sigurno. Ne želim nikog da imenujem, ali su se odlično pokazali, i neki od njih će sigurno dobiti priliku da se pokažu u malo ozbiljnijim mečevima.

Zadovoljan je Stanković pojačanjima, s obzirom da su crveno-beli dres zadužili Ohi Omoijuanfo, Kristijano Pićini i Nemanja Motika.

Zadovoljan sam. Došli su Ohi i Pićini što predstavlja dva velika pojačanja za našu ekipu. Što se Ohija tiče, ne može jedan da iskoči, ako ceo tim radi za njega. Ohi je pre svega jedan inteligentan momak i igrač. Dobro čita šanse i dobro se kreće na terenu. Radimo u svrhu svih njih, kako bi im što više olakšali igre na terenu. Jeste da sam tražio još jednog igrača, konkretno ime, ali nekad su želje jedno, a mogućnosti drugo. Ne mogu da pričam dok neko ne dođe. Tačno je da sam tražio jedno posebno ime, ali mogućnosti su jedno, a realizacija nešto potpuno drugo. Svakako nije reč o štoperu. Što se Motike tiče, mi smo prošli pripreme. Videćemo kako će se on uklopiti, što se brže adaptira, biće bolje za sve.

Klub su u prethodnih nekoliko dana napustili Marko Lazetić i Njegoš Petrović koji su kompletirali unosne transfere u inostranstvo.

Radi se o dva sjajna momka i fudbalera. Lazetić i Petrović su veliki radnici i profesionalci. Poželeo sam im sreću od srca. Rekao sam im da što više budu nogama na zemlji i da prihvate situaciju i da se adaptiraju što brže mogu. Da prihvate fudbal onakav kakav jeste i da se brzo uklope u tim. Još jednom im od srca želim puno sreće.

Naravno, nezaobilazan osvrt bio je i na trenutni igrački kadar Crvene zvezde.

Mnogo mi je žao jer se Nikolić pred kraj prvog dela prvenstva tek vratio u stroj i stvarno je davao dobre znake. Opet je doživeo peh jer ga je lopta u vazduhu pogodila u taj članak i vratio mu se bol. Pokušavamo da rešimo taj problem kako bi se što pre vratio na teren. Sigurno je da će ići u inostranstvo, kako bi specijalisti ustanovili šta mu stvara probleme, i učinićemo sve da se što pre vrati. Dioni je dobio priliku da se dokaže, ali se jednostavno nije uklopio. Nije ušao u ritam ni jednog trenutka od kako je sa nama. Zvezda ne može da čeka nikog. Što se pre adaptiraš na uslove to će ti biti lakše, tako da trenutno razmišljamo samo o onom što je u prvom planu. Kod Živkovića se vidi pomak. Ko želi da vidi, može. Živković je odradio druge pripreme sa ekipom, što mi je drago. On samo može još da napreduje. Od njega, kao i od Falka očekujem da budu naši džokeri za nastavak prvenstva. Kada je reč o Bakakoju, on je i na prošlim pripremama pokazao da se polako vraća, ali za to je potreban kontinuitet. Minutaža treba da se zasluži. Svi oni konkurišu za tim i bitno je da su zdravi, i da su odradili dobre pripreme.

Kanga i Ben su bili veoma zapaženi na Afričkom kupu nacija.

Sigurno da je Kanga neko ko je najmirniji na lopti u veznom redu. On je plejmejker i vidi ono što drugi ne vide. Vratio se sa prvenstva gde je imao zapaženu ulogu. Dali smo i njemu i Benu desetak dana da se odmore i vrate u ritam. To su „domaći stranci“, i znaju šta znači Crvena zvezda.

Pričao je Stanković i o meču sa Šahtjorom, gde je Zvezda delovala dosta brzo i ofanzivno u napadu, što donekle i jeste cilj.

Težimo ka tome. Govorio sam o tome i na kraju polusezone. Neka autokritika za mene samog, gde smo mogli bolje. Počinjem od sebe samog da bih mogao da govorim i momcima. Videli ste protiv Šahtjora da je igra izgledala korektno i dobro. Znao sam kako igra De Zerbi i da će nam biti teško, taktički pre svega, jer sa njim je to više kao šah nego kao fudbal. Znao sam da nam treba dosta koncentracije i energije. Mogli smo da biramo da li ćemo da stanemo pozadi i da trpimo njihov posed, ili da odaberemo da igramo onako kako to krasi naše momke. Da prihvatimo igru jedan na jedan daleko od našeg gola, iako smo bili svesni rizika da ćemo dobiti neku loptu preko odbrane. Uz neke korekcije koje smo mogli da uradimo pre tih dugih pasova, sve se može popraviti. Posle toga je sve bilo sasvim dobro. Uradili su veliki posao, što je meni bilo bitno. Prezadovoljan sam utakmicom. Izgubili smo, ali su momci odigrali fantastičan meč.

Osvrnuo se strateg crveno-belih i na jesenji deo.

Moramo biti realni, ne može baš sve da se pobedi. Odigrali smo 35 zvaničnih utakmica u prošloj godini, i priznali kikseve, ali isto tako i ostvarili veliki uspeh plasmanom u osminu finala Lige Evrope. Gledaćemo da okrenemo točak sreće na našu stranu, jer ćemo u 16 mečeva ući kao da je svaki finale. To vam obećavam. Navijač Zvezde treba de se prepozna među našim igračima. To je lična karta koju ja želim.

Veliko osveženje u stručnom štabu predstavlja i legenda Crvene zvezde – Vladimir Petrović Pižon.

Rad sa Vladimirom Petrovićem Pižonom je pravo osveženje. On je za mene moj fudbalski otac. Imati njega u stručnom štabu je vedrina, smeh i dogodovštine. Ima dosta toga da ispriča i od njega može mnogo toga da se nauči. Priča jednostavnim fudbalskim jezikom i sve što zamisli može i da ti pokaže. Napravićemo dobar program za rad sa mladima i sigurno je da će biti dobro.

Stanković je za sam kraj napomenuo da je situacija teška, ali da će ekipa na svakom meču ići na pobedu.

Mentalitet koji mi spremamo sada je iz utakmice u utakmicu. Na svakoj od njih ćemo ići na tri boda i pobedu. Sigurno da je teško kada imamo zaostatak, ali moramo dati sve od sebe. Još sam samouvereniji nego ranije. Idemo na odbranu oba trofeja i nema kalkulacija. Imamo tri i po meseca i dovoljno vremena da uradimo nešto veliko za naš klub – zaključio je Stanković.

ŠOKANTNA VEST IZ UEFA Nevakcinisani fudbaleri neće moći da igraju u Evropi!

BEŽANIJA S TERENA Prekinut meč Zvezda – Altah… Grad bije kao blesav! (FOTO)

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.