Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

SUDAR SA CRNOM GOROM Srpske rukometašice saznale rivale u kvalifikacijama za EP (FOTO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Anđela Janjušević (Foto: Starsport)

U Cirihu je održan žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo za rukometašice koje je na programu od 28. novembra do 15. decembra 2024. godine u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj. Selekcija Srbije igraće u Grupi 6, a boriće se sa selekcijama Bugarske, Turske i Crne Gore.


BUNDESLIGA: U subotu od 15:30 igraju Herta – Verder, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.30.


Selektor najboljih srpskih rukometašica, Uroš Bregar, prokomentarisao je ishod žreba:

Veoma atraktivna i izazovna grupa za nas s obzirom na trenutak u kojem se nalazi naši tim. Crna Gora je svakako favorit, ali verujem da sa svim protivnicima možemo da igramo i što je još važnije, izborimo plasman na Evropsko prvenstvo 2024. godine. Posle kvalifikacija za Svetsko prvenstvo koje su bile rezultatski odlične i veoma emotivne, jedva čekamno naredne aktivnosti i nova okupljanja devojaka.

Kvalifikacione utakmice biće odigrane od oktobra 2023. do aprila 2024. godine. Uz branioca titule Norvešku i domaćine turnira, 31 ekipa boriće se za preostalih 20 mesta na šampionatu. Plasman će da obezbede po dve ekipe iz svake grupe i četiri najblja trećeplasirana tima.

Evropsko prvenstvo igraće se na četiri lokacije, u Beču, Debrecinu, Insbruku i Bazelu.

PROČITAJTE JOŠ:

GOTOVO NA POČETKU Ništa od Skupštine crno-belih… Tanasković odsvirao kraj! Planirana sporna tačka

NE IDE SE NA BRDO BEZ OPREME! Srpski golman dvojicu rivala poslao u bolnicu, zaradio i crveni karton!

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.