Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

Sudijski ekspert za MaxBet sport: Nije bio penal za Napredak (VIDEO)

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Foto: Youtube.com/Arena Sport TV

Kako se bliži kraj fudbalske sezone tako raste i tenzija. Crvena zvezda je u nedelju savladala Napredak u kruševcu sa 1:0 u pretposlednjem kolu Superlige Srbije, a strelac je bio Ohi u 33. minutu.


PREMIJER LIGA: U utorak od 20:45 igraju Sautempton – Liverpul, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.45. 


Malo pre pogotka se dogodila sporna situacija. Nemanja Mladenović je šutirao, a lopta je u ruku pogodila Strahinju Erakovića. Kruševljani su tražili penal, ali je sudija Marko Ivković pokazao da se utakmica nastavi. To je izazvalo oštro saopštenje Partizana. 

Za nekadašnjeg arbitra Raku Đurovića nema dileme da je njegov kolega bio u pravu.

Bilo je blizu, pa Eraković nije mogao da skloni ruku. On se okrenuo, a ruke se ne šire. To ne može da bude penal, jer nije mogao da se izbegne kontakt. Sudija je postupio dobro – rekao je Đurović za MaxBet sport. 

Potom je dodao:

Ne možete da sklonite ruke, one su deo tela. E sad, ako su ruke u neprirodnmom položaju to je onda nešto drugo. Došli smo u situaciju da se komentarišu samo odluke kada igraju Crvena zvezda i Partizan, a mnogo ozbiljnije greške se dešavaju kada igraju drugi klubovi.

U prvom poluvremenu je bila još jedna sporna situacija kada je u kaznenom prostoru oboren Aleksandar Katai. Ni tada Ivković nije pkazao na belu tačku.

Nad Kataijem nije bio penal. Sudija je imao isti kriterijum. Kontakt nije dovoljan detalj za kazneni udarac. U fudbalu postoje kontakti, samo je pitanje kolikog su intenziteta – zaključio je Đurović.

Igranje rukom Erakovića pogledajte na 1:11 od početka snimka.

PROČITAJTE JOŠ:

UMALO PAO NIZ STEPENICE Tadić hteo da pokloni dres navijaču, redari skočili na njega kao da je huligan (VIDEO)

SVE JE POZNATO Mbape potpisuje ugovor na pet godina! Presudila je “taktika”

4 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.