Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

OŠTRO SAOPŠTENJE PARTIZANA Sudije guraju Zvezdu do titule! Napretku nije sviran očigledan penal, a VAR ne sme da se oglasi

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Sudija meča u Kruševcu Marko Ivković (Foto: Starsport)

Partizan za Crvenom zvezdom zaostaje pet bodova. Doduše, crno-beli imaju meč manje, pošto danas (16:30) igraju na “Krovu”, protiv Voždovca.


SUPERLIGA SRBIJE, PLEJ-OF: Kvota kladionice MaxBet na igru 3+ u meču Voždovac – Partizan (16:30) je 1.58.


Klub iz Humske nezadovoljan je dešavanjima u Kruševcu, na meču Napredak – Crvena zvezda. Tim povodom je izdao zvanično saopštenje koje prenosimo u celosti:

Posle jučerašnje utakmice u Kruševcu, fudbalska javnost u Srbiji se još jednom mogla uveriti na koji način se Crvena zvezda skandaloznim sudijskim odlukama favorizuje do naslova šampiona Srbije. Partizan je nedeljama upozoravao da se u drugom delu prvenstva dešavaju čudne sudijske odluke na utakmicama Crvene zvezde.

Svedoci smo da je na jučerašnjoj utakmici u Kruševcu, u 31.minutu utakmice igrač Crvene Zvezde Eraković, pri rezultatu 0:0, u svom šesnaestercu igrao rukom, a što se može utvrditi gledanjem video snimka navedene situacije.

Glavni sudija utakmice Marko Ivković je iz samo njemu znanih razloga, odlučio da ovu spornu situaciju ne proveri gledanjem video snimka, odnosno konsultacijom sa VAR sudijama. Igrači Napretka su protestvovali kod sudije, međutim očigledno da kada Crvena zvezda igra, na sceni su neka posebna pravila. Pri rezultatu 0:0, u utakmici koja direktno utiče na krajnji plasman ekipa na tabeli, sporna situacija za sudije na terenu i u VAR sobi ne znači apsolutno ništa!

Smatrali smo da će uvođenjem VAR tehnologije u srpski fudbal, broj sudijskih grešaka biti sveden na minimum i da će o poretku na tabeli odlučivati isključivo kvalitet ekipa, međutim direktnim odlukama sudija na terenu i u VAR sobi, Partizan je oštećen u utakmicama sa Napretkom i Čukaričkim, dok je na jučerašnjoj utakmici Crvenoj zvezdi oprošten očigledan penal.

O nedosuđenom penalu za Napredak danas ćuti cela fudbalska Srbija – organi FSS, sudijska komisija, pa i sam Napredak, dok je Crvena zvezda svakako zadovoljna, jer je nezasluženo osvojila tri boda u utakmici u kojoj VAR tehnologija očigledno ne sme da se upotrebi kako bi se eventualno donela odluka koja bi išla u korist protivnika Crvene zvezde.

Čelni ljudi Crvene zvezde su pred drugi deo prvenstva najavljivali da neće birati sredstva u borbi za osvajanje titule, te da će se i van terena boriti za istu. Sada je jasno da su u svojoj nameri uspeli, a prethodno sramno optuživši rukovodstvo FSS da ih je stavilo u neravnopravan položaj u odnosu na Partizan, odnosno da se čak i selektor reprezentacije urotio protiv njih.

Partizan je većinu vremena u aktuelnom prvenstvu proveo na prvom mestu na tabeli, međutim kako su u drugom delu prvenstva sudijske greške na štetu Partizana, a sa druge strane sudijske greške u korist Crvene zvezde postale učestale, došli smo u situaciju da je Crvena zvezda favorizovana do verovatne titule šampiona.

Šta vi mislite o ovome? Ostavite komentar.

PROČITAJTE JOŠ:

SAZNAJEMO Zatražio raskid… Stranac hoće da napusti stadion “Rajko Mitić”

BELGIJA PRVI RIVAL “Orlići” u utorak startuju na Evropskom prvenstvu

14 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.