Budimo u kontaktu

REPREZENTACIJE KOŠARKA

SULUDO Francuska se zbog rata u Ukrajini odriče nekoliko košarkaša

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Vensan Kole, selektor Francuske (Foto: Starsport/Xinhua)

Ostalo je tačno mesec dana do početka Evropskog prvenstva u košarci. Jedan od favorita za visok plasman je i reprezentacija Francuske.


ARGENTINA: Od 2:30 iza ponoći igraju Kolon – Independijente, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.55. 


Ipak, čini se da “trikolori” neće da igraju u najjačem sastavu. Kako je saopštio košarkaški savez Francuske (FFBB), igrači i treneri koji rade u Rusiji ili Belorusiji neće biti uključeni u predstojeće reprezentativne aktivnosti. Razlog za to je rat u Ukrajini koji traje od februara.

Ova zabrana se odnosi na Evropsko prvenstvo koje se igra u septembru, Svetski šampionat sledeće godine, kao i Olimpijske igre u Parizu 2024.

Selektor Vensan Kole tako neće moći da računa na Livija Žan-Šarla (CSKA) i Luja Labejrija (Uniks). Pod znakom pitanja je i Tomas Ertel koji trenutno nema klub, ali je za njega zainteresovan Zenit iz Sankt Peterburga, kao i još neki ruski klubovi.

Od februara je svim ruskim i beloruskim klubovima i reprezentacijama zabranjeno da se takmiče na međunarodnoj sceni. Zbog toga Rusija neće da igra na Evrobasketu. Framcuska je smeštena u Grupu B, a rivali su BiH, Mađarska, Slovenija, Litvanija i Nemačka.

“Trikolori” pre toga igraju dva meča u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Oni 24. avgusta dočekuju Češku, a tri dana kasnije gostuju u Bosni i Hercegovini.

PROČITAJTE JOŠ:

Nije odradio ni trening, a saradnja već gotova: FMP raskinuo ugovor sa nekadašnjim igračem Partizana

POČELA OPERACIJA EVROBASKET Srpski košarkaši se okupili u Staroj Pazovi

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.