Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

DULJAJ JE IZGUBIO KOMPAS Tri situacije iz prethodne nedelje to jasno pokazuju

Emir Selmani

Objavljeno

,

Igor Duljaj (Foto: Starsport)

Treneru Partizana Igoru Duljaju sudiće isključivo rezultati, a oni mu trenutno ne idu u prilog. Od moguća 24 boda u prolećnom delu šampionata crno-beli su osvojili svega 14. Zbog toga sada zaostaju, za srpske uslove, nedostižnih sedam bodova za Crvenom zvezdom.


ENGLESKA: Čelsi dočekuje Everton u 21.00, kladionica MaxBet nudi kvotu 1.73 na pobedu domaćina.


Istini za volju, ima dosta kadrovskih problema strateg “parnog valjka”. Pre svega se to odnosi na izostanak Mateusa Saldanje i loše fizičko stanje Bibarsa Natha. Njih dvojica su uz golmana Aleksandra Jovanovića kičma i potporni stubovi ekipe.

OKRIVIO SUDIJU ZA ŽUTI KARTON

Međutim, deluje da je trener Partizana izgubio kompas. Videlo se to u porazu od Čukaričkog. Kao što fudbaleri moraju da se čuvaju od žutih kartona kako ne bi bili suspendovani, tako mora i trener. Na stranu pitanje kako neko ko treba da bude primer ekipi dovede sebe u situaciju da zaradi četiri žuta kartona. Pogotovo ako sebe predstavlja kao pitomog čoveka koji se bori za davno izgubljene vrednosti. Za sopstvenu neopreznost, zbog koje neće moći da vodi ekipu na 173. večitom derbiju, Duljaj je okrivio sudiju.

– Dobio sam četvrti karton, smireno sam pričao. Nisam ulazio u teren, jedan sudija je napsiao da sam psovao majku, što nije istina. Ovo je demonstracija sile. Nisam ja bitan, jer iza mene stoji tradicija kluba osnovanog 1945. Ovo je, kao što neko reče, problem kluba koji ne može da stane iza toga. Sudija je znao da imam tri kartona. Taj gospodin mi je i protiv Javora dao karton i bilo je pitanje kada će da mi da još jedan. Žao mi je što se to desilo pred Crvenu zvezdu. Igra mora da bude fer, a ne demonstracija moći – izjavio je Duljaj posle trećeg vezanog poraza na Banovom brdu.

Igor Duljaj u raspravi sa sudijom Milanom Ilićem (Foto: Starsport)

UMANJIO VREDNOST BAŽDARA

Pre gostovanja Čukaričkom Partizan je igrao duel četvrtfinala Kupa protiv Voždovca i prošao je dalje posle boljeg izvođenja jedanaesteraca. Jedini gol na meču za crno-bele postigao je Samed Baždar, momak koji je zbog dobrih igara ovog proleća pozvan i u reprezentaciju Srbije. A šta je pred meč sa Voždovcem uradio Duljaj? Poručio je mladom napadaču da on nije njegov prvi izbor?!

– Nikolić mnogo donosi ekipi. Ako bih želeo da zaštitim sebe, onda bi Nemanja igrao. Baždar ima 20 godina, na radaru je mnogih ekipa, moramo da ga istrpimo, tu mislim na ekipu, ostale, čak i Nikolića, čiji saveti su dragoceni. Nedostaje Baždaru strpljenje, ne mogu koraci da se preskaču. Tržište, ipak, diktira uslove, klub je na prvom mestu, ne moja malenkost. Da se razumemo, Nikolić je uradio mnogo za ekipu – izjavio je Duljaj.

Samed Baždar i Igor Duljaj (Foto: Starsport)

ČUDNA PORUKA KOLEGI

Bio je to čudan pedagoški potez. Sve i da je tako kako jeste, da se Baždar sprema za prodaju, trener bi morao da priča drugačije. Da ga hvali na sva usta. Kao što je radio Savo Milošević sa Umarom Sadikom, Filipom Stevanovićem i Takumom Asanom. Predstavljao je da vrede više od realne cene. Tako trener pomaže klubu, a ne ubijanjem samopouzdanja produktu koji bi trebalo da se izveze.

“Blistao” je Duljaj i posle meča sa Voždovcem. Nahvalio je trenera “zmajeva” Nikolu Mitića.

– Kolegi Nikoli Mitiću od srca želim da nastavi sa ovakvim igrama, vidi se njegova slika i ideja – izjavio je Duljaj.

Nikola Mitić (Foto: Starsport)

Bilo je to krajnje nepromišljeno, poput dobijanja kartona na Banovom brdu. U datom trenutku Mitić je sa Voždovcem imao devet poraza i dva remija. Da je želeo, mogao je da shvati Duljajeve reči kao neku vrstu podsmeha.

Grešio je, dakle, Igor Duljaj u interakciji sa sudijama, sopstvenim igračima i kolegama. Pribran čovek koji zna ciljeve i ima jasan put pred sobom tako se ne ponaša. Da ima rezultate, imao bi i pokriće za čudno ponašanje. Ovako nema.

4 Komentara

4 Comments

  1. Ovaj FKP,s ovom UPRAVOM I OVIM TRENEROM JE OBIČNA KOMEDIJA I VELIKA SRAMOTA DRUGA AVONJE

    15.04.2024. at 09:53

    Iskreno,potpisujem ti svaku reč! Duljaj je sramota Partizana,i trebalo bi mu dati otkaz već sada i pronaći pravog ozbiljnog trenera,a upravu najurit motka umočenim u ono!

  2. indija, pakistan

    15.04.2024. at 16:36

    ajde taman se siptar ustalio vi vec ocete ga menjate 🤣 ko da nas zasmejava onda ?

    siptar airlines ✈️😆

    • Trener/i Partizana

      16.04.2024. at 00:31

      Ko da nas zasmejava?
      Pa, ti, ko drugi 😁
      Ti, koji ne propuštaš, al nijednu jedinu vest o Partizanu 😁
      Ti sa svojim “neponovljivim, jedinstvenim” komentarima 😁

      Dal ti se nekada neko od trenera bilo kog kluba iz sportskog društva Partizan, ikada intimn družio sa nekim najmilijima, pa je to razlog tolike isfrustriranosti i posebne pažnje koja se pridaje trenerima Partizana.
      Ili je prethodnog, “samo” plod kompleksa, jbmli ga..ti najbolje znaš , 😉

  3. Kaboom

    19.04.2024. at 11:13

    Intelekt Duljaja nije nikad bio na zavidnom nivou, a to se može videti prilikom svakog intervjua gde se muči da kaže ono što želi. Zvuči kao stranac koji još uvek nije dovoljno siguran u jezik koji govori.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.