Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE FUDBAL

SVET U ŠOKU Posle teške bolesti preminuo Mino Rajola

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Mino Rajola (Foto: Printskrin/Jutjub)

Otišao je najveći. Pojam za fudbalskog menadžera. Nema više Mina Rajole. Preminuo je u 54. godini. Sredinom januara je hitno operisan u bolnici San Rafaele zbog problema s plućima.

Tužnu vest objavio je poznati sportski novinar Tankredi Palmeri na svom Tviter profilu.

Bio je agent Erlingu Halandu, Zlatanu Ibrahimoviću Polu Pogbi…

RADIO KAO KONOBAR U PICERIJI

Rođen je 1967. godine u Salernu (Italija), ali već sledeće se pnjegova porodica preselila u Harlem (Holandija). U piceriji “Napoli”, koji je otvorio njegov otac, Mino je radio kao konobar dok je studirao pravo i igrao za lokalni Harlem.

Već s 19 godina je ulođio novac u obližnji Mekdonalds i potom ga prodao ulagaču u nekretnine, zaradivši milione. Nije se tad bavio fudbalom, ali fudbal mu je bio strast. Na drugoj godini prava je napustio studije i postao je tehnički direktor Harlema.

Predsednik Haarlema dolazio je u naš restoran svakog petka. Ja sam mu uvek govorio da ne zna ništa o fudbalu, a njemu je jednog dana prekipelo te mi je rekao: “Hajde ti pokušaj” – priseća se Rajola.

Nije dugo bio na toj poziciji. Njegova beskrupuloznost nije bila po volji većeg dela uprave kluba, pa je morao da ode.

SVE POČELO S NEDVEDOM

Pavel Nedved (Foto: Printskrin)

Bio je veliki prijatelj sa češkim trenerom Zdenjekom Zemanom, kojeg je upoznao u Fođi. Zeman je stalno govorio da želi da pronađe “savršenog igrača”. Rajola nije mislio da takav igrač postoji, ali sve se primenilo kad je ugledao Pavela Nedveda. Dogovorio je prelazak Nedveda u Lacio, čiji je trener bio Zeman. Naravno, Nedved je postao prvi veliki klijent Mina Rajole.

Tako je počelo. Posle su njegovi klijenti postali Robinjo, Mario Baloteli, Romelu Lukaku…

Za njega su govorili da je izuzetno lojalan svojim “štićenicima”.  Nije trpeo da budu na klupi, pa je znao da Pepa Gvardiolu naziva “psom” i “kukavicom” (zbog Ibrahimovića), Klopa “đubretom” (Baloteli), a čelnika Napolija Aurelija de Laurentisa uporedio je s Musolinijem. Kada je, međutim, bio samo Mino Rajola, a ne fudbalski menadžer, opisivan je kao šarmantan, prijatan i inteligentan.

Pored italijanskog i holandskog, govorio je još engleski, francuski i španski. Šteta, tek 54 godine…

PROČITAJTE JOŠ:

OTVORENO Vujošević: Dok sam bio trener Zvezde najviše sam voleo da pobedimo Partizan

Tri potencijalna reprezentativca Srbije na NBA draftu! Jedan je sin legende Partizana

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.