Budimo u kontaktu

ABA LIGA

MOŽE LI TOMPKINS DA POGURA ZVEZDU DO TITULE? Ruka “meka” i posle godinu dana neigranja! Fali mu još… (VIDEO)

Mateja Petkovic

Objavljeno

,

Trej Tompkins na utakmici protiv Splita (foto: ABA liga/Split/Veljko Martinović)

Dugo su ga navijači Crvene zvezde čekali i konačno su ga dočekali u poslednjem kolu regularnog dela ABA lige. Trej Tompkins je u nedelju uveče zabeležio prve minute u crveno-belom dresu.


SEGUNDA: Santander – Alkorkon (20.30), kvota na pobedu domaćina u kladionici Maxbet iznosi 1.70


Ekipa Janisa Sferopulosa je slavila na gostovanju Splitu (92:73) i u plej-of je otišla sa prve pozicije, što može da joj donese ozbiljnu prednost u odnosu na rivale.

Teško da može da se izvuče nešto dobro iz Zvezdine sezone u Evroligi, ali ako i može, to je svakako činjenica da će ekipa sa Malog Kalemegdana da bude odmornija i fokusiranija na regionalni šampionat, s obzirom na to da je rezultatski značaj utakmica u Evropi davno nestao.

PRVI POENI POSLE DVA MESECA OD POTPISA

Kada je ozvaničeno da će da pojača redove crveno-belih, mnogi su bili euforični, ali je bilo i onih skeptičnih. Razlog tome jeste činjenica da je iskusni Amerikanac poslenji meč odigrao još 20. aprila, u dresu Zenita.

Poznato je kakve je partije pružao na vrhuncu karijere, igrao je u NBA ligi od 2011. do 2013. godine, a 2014. se preselio u Evropu. Najveće uspehe beležio je u dresu Real Madrida, sa kojim je 2018. i osvojio Evroligu i to baš u srpskoj prestonici.

Od potpisa do prvih minuta u crveno-belom dresu prošlo je tačno dva meseca. Debitovao je protiv Splita i odmah je pokazao da može da bude i te kako koristan.

KOLENA PROBLEMATIČNA, ALI RUKA OSTALA “MEKA”

Na teren je ušao sredinom druge deonice, a neposredno posle toga upisao je i prve poene. Džavonte Smart je zabeležio asistenciju, a Tompkins se publici predstavio zakucavanjem, kome je prethodila dobra kretnja.

Na 2.30 do kraja prvog poluvremena Tompkins je došao do četvrtog poena i to na jako lep način. Dobio je pas od Jaga dos Santosa, a potom je napravio sebi prostor i fenomenalno pogodio iz skok-šuta.

Naravno, to je bila samo “mrvica” onoga što tridesetrogodišnji Trej ima u svom repertoaru. Sigurno da ni Sferopulos nije želeo da išta rizikuje, te mu je dozirao minutažu, kao što će verovatno da radi i ubuduće, ali je sjajno što konačno ima i njega kao opciju. Treba da se pomene da je tokom karijere Tompkinsa krasio lep procenat šuta za tri poena, negde oko 50 odsto. Sinoć to nije pokazao, budući da je bio neprecizan u sva tri pokušaja sa linije za tri poena, što svakako ne treba da bude tragično shvaćeno.

ŠTA NEDOSTAJE?

Naravno, odigrao je skromnih deset minuta, što je potpuno racionalno s obzirom na to da je tek izašao iz povrede. Ipak, ne možemo a da na primetimo određene nedostatke.

Opšte je poznato i potpuno je razumljivo da igrači imaju određenu vrstu straha i bojazni po povratku na teren. To je uočljivo i kod Tompkinsa. Nije previše ulazio pod koš, više se opredeljivao za šuteve sa distance. U pitanju je bila utakmica koja nije previše značila i u kojoj nije postojala neka prevelika neizvesnost. Njegova sposobnost će da dođe do izražaja tek u mečevima četvrt i polufinala ABA lige, jer tu može da pokaže da li je taj strah prevaziđen ili nije.

U očekivanom finalu sa Partizanom sigurno neće da bude prostora za bilo kakvu vrstu straha i sklanjanja, to će da bude utakmica koja mora da se igra “u kost”, a onim što je sinoć pokazao Tompkins ne deluje spremno za tako nešto. Ipak, treba da se ostavi prostora do samog finala, možda uspe da probije pomenute barijere i postane tas na vagi koji Zvezdi može da donese uspeh.

 

3 Komentara

3 Comments

  1. NR

    08.04.2024. at 12:24

    Ne moze. Ne moze!

  2. Milos Rankovic

    08.04.2024. at 13:59

    Za novinara informacija iz prve ruke.Tompkins je doveden da se vidi da li moze biti spreman za sledecu sezonu.da li kolena mogu izdrzavati teret koji trazi nivo igranja Evro liga i Aba liga.ove sezone ubacivace se u igru vrlo malo.niko u klubu neocekuje od njega nosioca u plej ofu.zato probajte naci informacije koje su tacne.on je planiran za sledecu sezonu

    • Jojo iz Rumenke

      08.04.2024. at 14:15

      Rankoviću,ti se razumeš ko marica

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.