Budimo u kontaktu

NAŠI TENISERI

TRKA NA 100 METARA Đoković je fenomen! Brži je od Halanda i Vestbruka… Za “dlaku” sporiji od Mbapea!

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Novak Đoković (Foto: Beta/AP)

Veština je bitna, ali bez snage i brzine ne možeš da budeš ni blizu najboljima. Kako prolaze decenije, tako su sportisti sve više postajali moderni gladijatori.


ENGLESKA: Kvota kladionice MaxBet na igru 3+ u meču Mančester junajted – Ntingem Forest (21:00) je 1.48.


Brzina je postala posebno bitna. U bilo kom sportu. U veolikoj meri upravo brzina pravi razliku između manje i više uspešnih. Ona je i te kako bitan segment. Što si brži – više možeš. Što više možeš – više vrediš. Sve je povezano…

POREĐENJA S BOLTOM

Novinar Marke Alvaro Roka pokušao je da uporedi koliko bi najbrži predstavnici u pet sportova zaostajali za najbržim čovekom na svetu svih vremena Juseinom Boltom, koji drži svetki rekord na 100 metara. Postavio ga je na Svetskom prvenstvu u Berlinu. Tada je sto metara pretrčao za 9.58 sekundi. Pitanje je kada će neko moći da ga obori. Deluje da to neće da bude uskoro.

Roka je uzeo najveću brzinu sprinta raznih sportista i prema njoj izračunao koliko bi im trebalo da prevale 100 metara uz nešto sporiju brzinu na startu trke.

To poređenje je, verujemo, neočekivano, bar kada je srpska sportska javnost u pitanju…

NOLE “TATA” ZA NADALA

Novak Đoković i Rafael Nadal (Foto: Beta/AP)

Najuspešniji sportista Srbije Novak Đoković najbrži je teniser sa 11.5 sekundi na 100 metara.Našem Noletu je na terenu izmerena brzina od 36.02 kilometra na sat, što je prilično brže od Rafaela Nadala (26.84 km/h). Možda vam tako ne deluje, ali Novak Đoković je brži od fudbalera Mančester sitija i jednog od najboljih napadača na svetu Erlinga Halanda i košarkaša LA Lejkersa Rasela Vestbruka!

Prvi iza Bolta je Kilijan Mbape (11 sekundi). Protiv Monaka je njegova najveća brzina iznosila 38 kilometara na sat (Boltova najveća brzina je 44.72). Zna se da je Mbape brz kao munja, ali od njega je Novak Đokovič sporiji samo pola sekunde! To je treptaj oka. Ko bi rekao? Ispred Noleta su još Tajrik Hil (NFL) i Džona Lomu (bivši ragbista).

Ono što izdvaja Novaka Đokovića je “krštenica”. U odnosu na sve pobrojane sportiste (izuzev Džona Loma) Nole je stariji! Nema nikakve dileme da je Novak Đoković svojevrsni sportski fenomen!

Vreme na 100 metara:

1. Jusein Bolt (atletičar): 9.58
2. Kilijan Mbape (fudbaler): 11.0
3. Džona Lomu (ragbista): 11.1
4. Tajrik Hil (NFL): 11.2
5. Novak Đoković (teniser): 11.5
6. Erling Haland (fudbaler): 11.6
7. Rasel Vestbruk (košarkaš): 12.01 sekunda

PROČITAJTE JOŠ:

HALO, VIGO Srđan Bajčetić za Maxbet sport: Neozbiljna priča o reprezentaciji!

SAGA SE NASTAVLJA Velikan stao u red za Lukića! Želi ga jedan od najboljih trenera svih vremena

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.