Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE KOŠARKA

TVRDO U BREŠI Ljubimac navijača Zvezde je tragičar najvećeg italijanskog derbija: Imao je sve u svojim rukama, a onda…

Djordje Miljanic

Objavljeno

,

Detalj sa utakmice Armani Milano - Virtus Bolonja (Foto: Screenshot / Twitter / Lega Basket)

Dva tima sa Apenina, maksimalno pojačana, prvi put ove sezone su odmerila snage. Viđena je velika borba, veliki broj preokreta i dosta uzbuđenja, što je nešto u čemu ljubitelji košarke najviše uživaju.


BRAZIL 1 Korintijans u ponoć dočekuje Atletiko GO, a kvota naše kladionice na “keca” je 1.63.


Druga polufinalna utakmica italijanskog Superkupa organizovanog u Breši, bila je prava poslastica za one kojima je “igra pod obručima” u srcu. Sastala su se dva evroligaša i najtrofejnija kluba u zemlji, Armani Milano i Virtus Bolonja, a do trijumfa i prolaza dalje su, posle jednog produžetka, došli momci u crno-belim dresovima – 64:72 (12:8, 14:14, 12:14, 21:23, 5:13).

Pogledom na konačni rezultat može lako da se zaključi koliko se tvrdo igralo. Što i nije neobično, pošto je ulog prvi trofej u sezoni i određena količina stečenog samopouzdanja pred nove izazove.

Ipak, važno je istaći da su “manekeni” lako mogli da reše pitanje pobednika nakon regularnog dela meča, jer je Bili Beron imao dva slobodna bacanja na isto toliko sekundi do kraja. Bilo je nerešeno (59:59), a Amerikanac sa srpskim pasošem je bio na liniji za slobodna bacanja. Prvo je pogodio, a onda drugo atipično za njega promašio. Kasnije se ispostavilo da je ovaj detalj bio koban po tim iz “grada mode”.

Takođe, popularni BB je imao dosta loše šutersko veče, jer je van linije 6.75 metara bio na 2/9, dok nijednu dvojku nije pogodio iz dva pokušaja. Penale je izvodio dobrih 6/8, ali mu to nije mnogo pomoglo, s obzirom na to da je promašio kada je bilo najvažnije. Koliko je prikazao skromnu partiju pokazuje i podatak da je imao najgoru plus/minus statistiku na utakmici (minus 13).

Epitet MVP-ja na meču je poneo Šemi Oželej. Nekadašnji košarkaš Boston Seltiksa je bio dobar sa 17 poena i devet skokova. Miloš Teodosić nije bio u protokolu, dok je sa druge strane najbolji bio Devon Hol sa 19 poena.

Finale Superkupa Italije u Breši je na programu u četvrtak od 20 časova i 45 minuta, a za trofej će da se bore Virtus Bolonja i Dinamo Sasari.

PROČITAJTE JOŠ:

ZVANIČNO! Raduljica u Zvezdi!

POČELI ŠPANCI Bivši igrač Partizana pratio Gasola, ali uzalud: Paljba Reala je bila nezaustavljiva

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.