Budimo u kontaktu

ITALIJA

U IGRI 2,5 MILIJARDI EVRA Finski biznismen želi da kupi Inter

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Fudbaleri Intera (Foto: Beta/AP)

Finski biznismen Tomas Zilijakus, prilično nepoznat široj javnosti i kandidat za kupovinu Mančester junajteda, izjavio je da je zainteresovan i za milanski Inter.


LIGA ŠAMPIONA: U utorak od 21 igraju Lacio – Fejenord, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 2.55.


Ozbiljan sam, ove ili najkasnije sledeće nedelje, sadašnji vlasnik Intera će dobiti adekvatnu ponudu za preuzimanje kluba – rekao je Zilijakus za sajt italijanskog dnevnika Republika.

MILANSKI KLUB VREDI 960 MILIONA EVRA

Zilijakus tvrdi da je zahvaljujući različitim investitorima, malim i velikim, porodicama i institucionalnim investitorima, čija imena i nacionalnosti nije želeo da otkrije, prikupio 2,5 milijardi evra za kupovinu Intera, lidera italijanskog prvenstva i finalistu poslednje Lige šampiona.

Ponudu će, kako je objasnio, dati kompanija “XXICenturyCapital” sa sedištem u Singapuru, koja je zainteresovana za fudbal i modu. Milanski Inter (19 puta prvak Italije i tri puta šampion Evrope) od 2016. godine kontroliše kineska grupa Suning i biznismen Stiven Žang.

Magazin Forbs procenjuje italijanski klub na 1,03 milijarde dolara (960 miliona evra). Zilijakus je bivši izvršni direktor Nokije koji tvrdi da je svoje bogatstvo stekao u azijskom tehnološkom sektoru. Živi u Singapuru gde je 1998. godine osnovao investicioni fond specijalizovan za nove tehnologije “FutureWorks (MFW)”.

Njegova ponuda za kupovinu Mančester junajteda bila je neuspešna.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.