Budimo u kontaktu

LIGA ŠAMPIONA

UEFA PONIZILA ČELSI Prvak Evrope surovo kažnjen samo zato što mu je Rus i dalje gazda!

Branko Sekulovic

Objavljeno

,

Roman Abramovič i Čelsi ponovo na udaru UEFA (Foto: Beta/AP)

Čelsi je doživeo još jedan udarac, još jedno poniženje. Zbog toga što je, još uvek, gazda prvaka Evrope Roman Abramovič, Rus kome je britanska vlast izrekla sankcije zbog veza sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, surov odnos prema “plavcima” ima i UEFA.


NBA: U ponoć igraju Vašington – Denver, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 1.45. 


Naime, prebrodi li aktuelnu fazu Lige šampiona, branilac trofeja će u narednim mečevima elitnog takmičenja koje bude igrao kao domaćin – nastupati bez publike! To je odluka evropske kuće fudbala, koja, kako ističe, “poštuje odluke Evropske Unije” i ne dozvoljava da londonski klub na bilo kakav način donosi profit Abramoviču.

Podsetimo, Abramovičeva imovina je “zamrznuta”, a Čelsiju izdata posebna licenca koja mu omogućava da se takmiči u Engleskoj. Tamo na utakmice mogu da uđu vlasnici sezonskih karata, jer su oni svoje ulaznice platili davno pre uvođenja ovih sankcija, ali za UEFA takva pravila, prosto, ne važe, niti ih ona priznaje.

Zato će “plavci”, ako ove srede prebrode Lil u osmini finala Lige šampiona, u nastavku tog takmičenja kao domaćini igrati pred praznim tribinama. Inače, na Čelsijevim domaćim utakmicama, navijači i dalje drže rusku zastavu, uz lik gazde kluba i natpis “Romanovo carstvo”.

Početkom ove sedmice, Vlada Velike Britanije je od pristalica londonskog kluba zvanično zatražila da prestanu da skandiraju ime gazde kluba. Sa druge strane, Roman Abramovič je, po svoj prilici, našao kupca za “plavce”.

PROČITAJTE JOŠ:

GODINE MU NIŠTA NE MOGU Ibrahimović napada Čehe na putu za Katar!

DRAMA NA BANJICI Partizan posle preokreta slavio u večitom derbiju!

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.