Budimo u kontaktu

ABA LIGA

“UPRAVA, NAPOLJE” Početak kraja ili glas koji odnosi vetar?

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Predsednik Nebojša Čović, trener Janis Sferopulos i igrači Crvene zvezde (Foto: Starsport)

Strpljenju je došao kraj. Prvi put od 2011. godine čuli su se povici “Uprava, napolje”. Dogodilo se to na utakmici Crvene zvezde sa Studentskim centrom, u prvom meču četvrtfinala plej-ofa ABA lige.


LIGA ŠAMPIONA: Kvota naše kladionice na pobedu Barselone protiv Pari Sen Žermena (21:00) je 2.25.


Početak kraja rukovodećeg kadra kluba crveno-belih ili samo glas koji će da odnese vetar?

ŠTA JE POZADINA NEZADOVOLJSTVA?

Jasno je da takvo nezadovoljstvo navijača Crvene zvezde nije posledica loše igre protiv tima iz Podgorice. Niti je to isključivi razlog. Da je to bio razlog, ne bi se uzvikivalo “uprava, napolje” i posle utakmice u kojoj su crveno-beli jedva pobedili. Dakle, šta bi moglo da stoji u pozadini nezadovoljstva?

Crvena zvezda je tek na kraju slomila otpor Studentskog centra (Foto. ABA League j.t.d./Dragana Stjepanović)

Sasvim sigurno nije ABA liga. Zvezda je u plej-of ušla sa prvog mesta, a u poslednjih devet godina šest puta je bila šampion ovog takmičenja (po jednom su bili Budućnost i Partizan i jedna sezona je prekinuta zbog kovida).

Ostaje – Evroliga. Nema šta drugo…

Zvezda je, do povratka Partizana u Evroligu, bila spokojna. Najbolja u regionu, “rekreativna” u Evroligi. Nije imala s kim da odmerava snage, kad je Partizan bio daleko od nje. Sve se, međutim, promenilo od pre dve sezone. Partizan se uzdigao, Zvezda je ostala tamo gde je i bila.

Partizan je u toj povratničkoj evroligaškoj sezoni bio na korak do Fajnal fora, Crvena zvezda nije ušla u plej-in. Sada je Partizan prvi ispod crte, imao šansu praktično do poslednjeg kola, a Zvezda odavno bez šanse za plej-in i tek nešto bolja od najslabijih timova Albe i Asvela.

Od igranja Evrolige u ovom formatu, upravo su Crvena zvezda, Asvel i Alba najslabiji timovi… I to navijače boli.

BEZ ISKORAKA U EVROLIGI

Jednostavno, Zvezda sa ovom upravom na čijem čelu je Nebojša Čović, nije umela, znala ili mogla, da napravi nešto više u Evroligi. Ostajala bi zakopana u ABA ligi. Gromke najave sezone pretvorile bi se za neki mesec u šaputavo odustajanje od visokih ambicija.

Zvezdini navijači, deluje, ne žele više sporedne uloge u Evropi. Ne žele, sasvim sigurno, istorijske poraze poput ovog u Istanbulu, od Efesa, ne žele ni igrače koji ne zaslužuju da igraju u Evroligi, očajnu doselekciju, a pre svega – očajne rezultate u Evroligi. Traže iskorak, a ova uprava je pokazala da nije kadra da taj iskorak napravi.

Da li će uprava Crvene zvezde umeti da prepozna to nezadovoljstvo i usmeri svoj rad u željenom pravcu?

I večeras je neka grupa vikala “Uprava napolje”, nikakav problem, samo dođite i radite. Da se uzbuđujem oko toga šta se skandira… To sam prevazišao sa sinom koji je imao naručene pamflete i parole tipa “Kupio mu tata klub” i tako dalje… Poslušaćemo svaki dobronameran savet – rekao je Nebojša Čović u emisiji “U obruču” na TV Arena.

Deluje da uprava ne razume glas navijača…

9 Komentara

9 Comments

  1. indija, pakistan

    16.04.2024. at 09:02

    dozet napolje i to je to

    • Kup je naš

      16.04.2024. at 10:03

      Ni Dozet, a pogotovu ne Čović.
      Zašto bi napolje bilo ko?
      Osvojili smo Kup u Nišu, to svi zaboravljaju.

      • indija, pakistan

        16.04.2024. at 10:51

        pa zato sto nije ni za k i ne zna nista da selektira tim, nek to radi Gurovic na primer…sta nije jasno ? Covica niko da ne dira, covek je doktor kosarke i trofeja nista sporno, musliu je pokusao da ga skine pa popusio 🙂

        • DRAGAN

          16.04.2024. at 12:20

          A ko je Musliu? Misliš onaj,sa čijim dolaskom vam se poklapaju većina trofeja? Što ne skandirate protiv tog Musliua na utakmicama? Ne razumem.. Dozet selektira tim? Auuuu,zatupavili ste previše od rijalitija,Pinka …

  2. JA

    16.04.2024. at 09:34

    Koliko neinformisanih novinara slucajno ili ne, prosle sezone nije bio plej in pa tako Zvezda sa skorom 17-17 nije ni mogla da udje u plej in iako je bila deseta. A inace je vreme za odlazak Covica i njegovih satelita

    • Mhm

      16.04.2024. at 10:32

      I izgubili 45razlike od 10 timq EL

  3. Bgd

    16.04.2024. at 10:04

    Sve profi klubove skinuti sa državnog budžeta i privatizovati. Navijačima ponuditi pravo prečeg otkupa akcija/udela pa ako žele neka vode klub. Ili neka lokalne vlasti finansiraju klubove a ne državni budžet.

  4. cirkus

    16.04.2024. at 11:38

    To je frustrirana gomila koja previse slusa navijace JSD-a , Koji vole da se sprdaju sa zvezdom, Oni koji su cutali kada im je klub zavrsio na 7 mestu u ABA ligi, Prosle sezone je zvezda imala puno problema i na kraju 50% pobeda u Evroligi sto je fantastican uspeh, Znaci zvezdi treba igraca vise kao sto je Kampaco, JSD je pun iskusnih skupih EL igraca i zato imaju nesto pobeda vise i pored toga sto drze igrace vise godina sto zvezda ne moze, Zvezda je vecinu igraca dovela rezerviste i penzionere. To je sve, Znaci igra je srazrezmna igracima, Covica menjajte kada bude mogao da napravi neko drugi veci budzet, do tada ukljucite mozak , Ne igra ime kluba nego igraci, Dovedes bolje igrace i bice bolji rezulati prosto

  5. indija,pakistan ja sam NDH pavijan!

    16.04.2024. at 17:50

    Uvek sprdnja sa zvezdom…

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.