Budimo u kontaktu

Niže lige Srbije

“UŽARENA” PRVOLIGAŠKA KLUPA Nove trenere imaju Sloboda, Mladost GAT i Tekstilac

Dalibor Tomasevic

Objavljeno

,

Zoran Vasiljević je novi trener Mladosti GAT / Foto: Jelena Grlić

Mesec dana ostalo je do početka nove sezone u Prvoj ligi Srbije. Skoro svi klubovi započeli su pripreme, a nekolicina je u ponedeljak dobila nove trenere.


EURO U19: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Norveške protiv Grčke je 2.10. Početak meča je zakazan za 18.00.


Sloboda se još pre nekoliko nedelja rastala sa Zoranom Kostićem koji je preuzeo ekipu Vršca, a na njegovo mesto došao je Blažo Bulatović. Sa 32 godine Bulatović je sada najmlađi trener na prvoligaškoj pozornici. U prvom delu prethodne sezone sedeo je na klupi Studentskog grada, a u drugom Prve iskre iz Bariča. Bulatović je sin nekadašnjeg predsednika FS Srbije i Crne Gore Branka Bulatovića.

Blažo Bulatović na kormilu užičkog prvoligaša / Foto: FK Sloboda

Čim se završila prethodna sezona krenule su spekulacije da će Mladost GAT odustati od takmičenja u Prvoj ligi Srbije. Međutim, vest da je novosadski klub imenovao Zorana Vasiljevića za novog trenera, gotovo da je odagnala sve sumnje. Vasiljević je prošle sezone veoma uspešno predvodio IMT na putu ka Superligi, mada je u finišu prvenstva došlo do razlaza sa “traktoristima”. Vasiljević je ranije bio deo stručnog štaba Vojvodine, a dve godine bio je i trener Kabela.

Tekstilac iz Odžaka debituje u prvoligaškom rangu, a ekipu će predvoditi Branko Mirjačić. On je pretprošlu sezonu završio, a prošlu započeo kao trener Rada i od oktobra je bez angažmana. U trenerskoj karijeri radio je kao asistent u stručnim štabovima Partizana, Spartaka i Voždovca. Igrači Tekstilca su u ponedeljak krenuli sa treninzima, a zvanična promocija Mirjačića zakazana je za četvrtak.

Branko Mirjačić preuzima Tekstilac Iz Odžaka / Foto: Starsport

Zanimljivo, skoro svi prvoligaši rešili su pitanje trenera, ali ne i Smederevo! “Oklopnici” su se pre nekoliko dana rastali sa Savom Šašićem i to posle izborenog povratka u Prvu ligu. Ko će biti njegov naslednik biće poznato u narednih nekoliko dana.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.