Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

EP ZA VATERPOLISTE Poznato na koga će Srbija ako pobedi Francusku! Hrvatska izgubila posle peteraca

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Detalj sa utakmice Hrvatska - Crna Gora (Foto: Beta/HINA)

Odigrani su svi mečevi u grupama A i B na Evropskom prvenstvi za vaterpoliste u Zagrebu i Dubrovniku. Iako nije igrala Srbija, sa pažnjom su se pratila dešavanja u bazenu.


NHL: Od 1 sat iza ponoći igraju Filadelfija – Pitsburg, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu gostiju 2.20.


Španija je u Grupi A savladala Francusku sa 9:6. Tako je “furija” zauzela prvo mesto, a Francuska poslednje sa samo jednim bodom. Desilo se ono što se pretpostavljalo i ranije da će Francuzi da budu poslednji u rupi i da igraju protiv Srbije u osmini finala.

Naravno, “delfini” prvo treba da pobede Maltu u poslednjem kolu. Meč protiv Francuske igra se u sredu. Pobednik tog meča igraće u četvrtfinalu protiv svetskog prvaka Mađarske. U veoma interesantnoj Grupi B Mađari su savladali Italiju sa 10:5. Tako se napravio krug od tri reprezentacije (Mađarska, Italija i Grčka) koje imaju po šest bodova, a Mađari imaju bolju gol-razliku. Četvrtfinale je na programu u petak.

Hrvatska je doživela prvi poraz na ovom takmičenju jer je u Grupi A izgubila od Crne Gore posle peteraca sa 15:13. Bilo je dosta preokreta, a Crnogorci su peterce dobili sa 4:2. Najefikasniji u pobedničkom timu je Đuro Radović sa tri gola, dok su kod Hrvatske najbolji bili Jerko Marinić Kragić i Marko Žuvela takođe sa tri pogotka.

Takmičenje po grupama se završaava u utorak. Direktan plasman u četvrtfinale su obezbedili Španija, Italija, Mađarska i Hrvatska.

EVROPSKO PRVENSTVO, TREĆE KOLO

GRUPA A

Španija – Francuska 9:6

Crna Gora – Hrvatska 15:13, peterci

Standings provided by Sofascore

GRUPA B

Gruzija – Grčka 9:18

Mađarska – Italija 10:5

Standings provided by Sofascore
Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.