Budimo u kontaktu

OSTALE LIGE KOŠARKA

Veliki gest španskog kluba povodom tri decenije ogromnog uspeha Partizana (FOTO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Dragan Milosavljević (Foto: Starsport)

Sledeće subote, 16. februara, navršiće se tačno 30 godina od čuvene trojke Aleksandra Đorđevića u Istanbulu kojom je Partizan osvojio Kup šampiona, u prvoj trenerskoj sezoni Željka Obradovića. Zbog sankcija prema našoj zemlji, Partizan je tada bio primoran da kao formalni domaćin igra u inostranstvu, a prva je gostoprimstvo crno-belima pružila Fuenlabrada.


Naša kladionica nudi kvotu 1.90 da će na meču San Antonio – Golden Stejt biti ubačeno manje od 219 poena.


Povodom predstojećeg jubileja, španski klub je napravio veliki gest. U utakmici ACB lige protiv Obradoira, košarkaši Fuenlabrade su zaigrali u crnim dresovima s natpisom “Partizan de Fuenlabrada”, kako su španski navijači tada zvali crno-bele. Osim toga, čelnici kluba su odlučili da zauvek iz upotrebe povuku broj 92 u znak sećanja na istorijsku godinu.

U pobedi nad Obradoirom (93:92), učestvovala su i dvojica srpskih košarkaša. Nekadašnji kapiten Partizana Dragan Milosavljević je ubacio 12, a c entar Dušan Ristić 14 poena.

 

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.