Budimo u kontaktu

Formula 1

Verstapenu pol pozicija na domaćem terenu

Darko Noveski

Objavljeno

,

Verstapen kreće sa prvog mesta (Foto: Beta/AP)

Vozač Red Bula Maks Verstapen startovaće sa pol pozicije u trci Formule 1 za Veliku nagradu Holandije, pošto je bio najbrži u kvalifikacijama. Aktuelni svetski šampion ostvario je rezultat od 1:10,567 minuta, pa će pred domaćim navijačima u Zandvortu startovati sa pol pozicije.


FRANCUSKA Od 21 čas PSŽ na Parku prinčeva dočekuje Lans. Kvota na igru 1-1 u kladionici MaxBet je 2.45.


To je njegova osma pol pozicija u sezoni. Drugo mesto u kvalifikacijama zauzeo je Lando Noris iz Meklarena sa 0,537 sekundi zaostatka, a sa trećeg mesta startovaće Džordž Rasel iz Mercedesa, koji je imao 0,727 sekunde zaostatka.

Vozač Vilijamsa Aleksander Albon bio je četvrti, Fernando Alonso iz Aston Martina peti, Karlos Sainc iz Ferarija šesti, a sa sedmog mesta startovaće vozač Red Bula Serhio Peres.

Vozač Meklarena Oskar Pjasti bio je osmi, Šarl Lekler iz Ferarija deveti, a Logan Saržent iz Vilijamsa 10.Sedmostruki svetski šampion Luis Hamilton iz Mercedesa trku će početi sa 13. mesta.

Trkačkim vikendom u Holandiji nastavljenje šampionat Formule 1 posle letnje pauze, uoči koje je Red Bul ostvario svih 12 pobeda. Trka za Veliku nagradu Holandije na programu je u nedelju od 15 časova.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.