Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

VOJVOĐANSKI DERBI NA SEVERU BAČKE Spartak traži formu, a Vojvodina pobedu u Subotici posle skoro tri godine (FOTO/VIDEO)

Matija Tepavcevic

Objavljeno

,

Malbašić protiv Spartaka u Subotici (Foto: Starsport)

Pored toga što ih je TSC po rezultatima u poslednje vreme bacio u senku, Vojvodina i Spartak su dva najveća kluba na severu Srbije. Tradicija, veliko rivalstvo i ostvareni rezultatu u decenijama za nama to svedoče.


SUPERLIGA SRBIJE: Spartak od 20:15 dočekuje Vojvodinu u Subotici. Kvota na igru GG u našoj kladionici je 1.65. 


Spartak će od 20:15 na svom stadionu u Subotici da dočeka ekipu Ranka Popovića. Zanimljiv podatak koji mora da se kaže na samom početku je taj da Vojvodina ne zna za pobedu nad Spartakom skoro pune tri godine.

LEGENDI NE IDE SVE PO PLANU U SUBOTICI

Na klupu Spartaka ovog leta seo je legendarni ruski fudbaler Aleksandar Keržakov. Možda za sada ne ide kako je zamislio, ali definitivno da mu je potrebno vreme da se adaptira na život i fudbal u Srbiji. Subotičani su jedine dve pobede upisali protiv novih superligaša IMT-a i Železničara i to obe na svom terenu.

Međutim, izgubili su preostale četiri utakmice što ih je sa osvojenih šest bodova stavilo u dno tabele u ovom trenutku. Spartak taži priliku za bitna tri boda koja bi unela pozitivnu energiju u ekipu i poboljšala njihovo stanje na tabeli. Deluje da nema bolje situacije od današnje utakmice sa Vojvodinom.

Suboticu je ovog leta napustio prvi centarfor Srđan Hristić, ali su oni našli eskresnu zamenu u vidu iskusnog Ognjena Mudrinskog. Mora da se doda da je tu još jedan iskusni povratnik u klub, Vojo Ubiparip.

RANKO POPOVIĆ TRAŽI REŠENJE ZA ODBRANU

“Stara dama” poslednji put slavila je protiv “plavih golubova” upravo u Subotici krajem 2020. godine, kada je na klupi Novosađana sedeo Nenad Lalatović, a jedini pogodak na meču postigao Miodrag Gemović. Sastajali su se posle toga još pet puta plavo-beli iz Subotice i crveno-beli iz Novog Sada, četiri puta nije bilo pobednika, dok je Spartak jednom slavio u Novom Sadu.

Vojvodina je odlično završila prošlu sezonu i u novu krenula sa velikim ambicijama i Radoslavom Batakom na klupi. Međutim, posle četiri poraza na startu sezone, Batak je napustio klupu “stare dame”, a Ranko Popović seo.

Igra se nešto poboljšala, ali najveći problem Novosađana ove sezone jeste odbrana. Samo na gostovanju u Kruševcu mirovala je mreža Lazara Carevića.

Poslednja četvorka ispred gola Vojvodine dosta se promenila u odnosu na prošlu sezonu, pa je sada tu samo Milan Lazarević i to konačno na svojoj prirodnoj poziciji – desni bek. Klub su napustili standardni štoperi Vitas, Traore i Ljubisavljević, pa novi štoperski tandem čine Crnomarković – Rosić, a kraj levi atu linije igra mladi Bukinac.

Najveći udarac “stara dama” doživela je pre nekoliko dana kada je klub napustio najbolji fudbaler iz prošle sezone i kapiten tima, Nikola Čumić, koji je prešao u Rubin iz Kazanja. Pored njega, navalni red napustili su još i Jovan Milošević i Nemanja Nikolić.

Poslednji problem koji je doživeo Ranko Popović na klupi Vojvodine je zdravstveno stanje napadača Džonata Bolingija, koji je trenutno smešten u Institutu u Sremskoj Kamenici. On će defintivno da bude jedan od najvećih motiva za fudbalere Vojvodine da u Subotici dođu do nova tri boda i na najbolji način nastave sezone posle reprezentativne pauze.

Projektovani sastav Spartaka: Vulić, Kerkez, Prijović, Ćalasan, Vidaković, Đurasović, Bijelović, Stanojev, Stajković, Jocić, Mudrinski.

Projektovani sastav Vojvodine: Carević, Lazarević, Crnomarković, Rosić, Bukinac, Indio, Zukić, Radulović, Nikolić, Malbašić, Vukić.

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.