Budimo u kontaktu

SRBIJA FUDBAL

ODLUČUJE POSLEDNJE KOLO! Partizan slavio na “krovu”, uz istorijsko dostignuće Rikarda i nada se podvigu “zmajeva” (VIDEO)

Bosko Zivancevic

Objavljeno

,

Rikardo Gomeš (Foto: Starsport)

O šampionu Srbije će ipak da odluči završna runda. Crno-beli su odbili da kolo pre kraja prepuste titulu večitom rivalu: Voždovac – Partizan 0:3 (0:2).


Na meču Sautempton – Liverpul, naša kladionica nudi kvotu 4.55 za igru X-2.


Iako je već sredinom prvog poluvremena ostao bez povređenog Natha, Partizan nije popuštao pritisak. Takav pristup isplatio se u 29. minutu. Ivezić je srušio Rikarda Gomeša, a napadač sa Zelenortskih Ostrva je postao najbolji strelac u jednoj sezoni u istoriji kluba. Sa penala je postigao 36. gol, čime je nadmašio dostignuće legendarnog Mateje Kežmana.

Ubrzo je, na isti način, Rikardo pojačao domaći zadatak budućim naraštajima. Iz još jednog penala, psole igranja rukom Damjanovića, ponovo je bio siguran, ali uz novitet u izvođenju penala.

Pobedu je osigurao Igor Vujačić, sredinom drugog poluvremena. Štoper crno-belih je sjajno reagovao posle kornera s desne strane i udarcem glavom smestio loptu u mrežu.

Bilo je to sve. Partizan je uradio ono što je bilo do njega. Ostaje mu da se nada podvigu “zmajeva” na stadionu “Rajko Mitić”.

VOŽDOVAC – PARTIZAN

VOŽDOVAC: Krunić – Mijailović (od 65. Ajdinović), Damjanović, Ivezić, Hajdin (od 75. Đorđević) – Purtić – Lasickas, Milojević (od 75. Stoisavljević), Đurišić, Pantović – Ćirković.

PARTIZAN: Stevanović – Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 73. Baždar) – Terzić (od 62. Jović), Natho (od 22. Holender), Menig (od 62. Jevtović) – Rikardo (od 73. Milovanović).

SUPERLIGA, plej-of, 6. kolo
Ponedeljak

Voždovac – Partizan

(Rikardo 29. penal, 41. penal, Vujačić 67)

Nedelja

Vojvodina – Čukarički 0:3 (0:1)

(Roganović 12, Savić 80, Docić pen 88)

Napredak – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

(Ohi 33)

Petak

Radnički Niš – TSC Bačka Topola 2:0 (1:0)

(Kasalica 18, Jovanović 89)

Standings provided by SofaScore LiveScore

2 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.