Budimo u kontaktu

Ostali sportovi

Vučić uručio Terziću Sretenjski orden drugog stepena

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Zoran Terzić i Aleksandar Vučić (Foto: Beta)

Dugogodišnjem treneru ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoranu Terziću danas je predsednik države Aleksandar Vučić uručio Sretenjski orden drugog stepena za, kako je navedeno, naročite zasluge u sportu jer je najtrofeniji odbojkaški trener u Srbiji sa 20 medalja sa najvažnijih takmičenjima, uključujući Olipijske igre i svetska prvenstva.


BRAZIL: Od 1 sat iza ponoći igraju Bragantino – Botafogo, a u kladionici MaxBet je kvota na pobedu domaćina 1.70. 


Terzić je, na svečanosti u zgradi Predsedništva Srbije, zahvalio igračicama, saradnicima i državi što je reprezentaciji omogućila da ima uslove za rad na najvišem nivou u svetu. On je naveo da je 20 godina vođenja ženske odbojkaše reprezentacije bila predivna plovidba i da je priznanje došlo kao svetioni”, uz uverenje da će ih još biti jer nastavlja da se bavi trenerskim poslom.

Vučić je rekao da je Terzić bio vrsni kapetan koji je vešto kormilario kroz sve izazove vodeći reprezentaciju, proslavivši srpski sport i Srbiju. Podsetivši da Terzić sada vodi žensku reprezantaciju Rusije, Vučić mu je, u šaljivom tonu, poručio da ako nešto kod naše reprezetacije zariba, Zorane sledi ukaz koji ne može da se opovrgne.

Znam da ćeš na kraju doći opet u svoju Srbiju i ponovo doneti najbolje svojoj zemlji i narodu – rekao je Vučić, istakavši da je srećan što je bio u prilici da mu dodeli orden a danas ga i uruči.

Na mestu prvog trenera ženske seniorske reprezentacije Srbije Terzić je bio od maja 2002. do početka ove godine. Dva puta je proglašen za najboljeg trenera na Starom kontinentu u izboru Evropske odbojkaške konfederacije, 2018. i 2021. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

NEMA ŽURBE Zvezda želi da dobije što veće obeštećenje za svog defanzivca

Otklonjen kvar u Čairu, utakmica Srbija – Belgija može da se nastavi

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.