Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

Vujošević za MaxBet sport: Nikad se nisam kladio, ali ovog puta bih se kladio na Partizan! Evo i zašto

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Duško Vujošević (Foto: Starsport)

Čovek-trofej. Najuspešniji trener Partizana. Tu dileme nema, reč je o Dušku Vujoševiću. Pravi sagovornik za treći derbi ove sezone (18:30).


ABA LIGA: Kvota kladionice MaxBet na pobedu Partizana protiv Crvene zvezde je 1.90. Meč počinje u 18:30.


Iskusni stručnjak navodi da crveno-beli imaju nekoliko prednosti, ali veruje da je Partizan bliži pobedi.

U derbiju nikad nema apsolutnog favorita. To je utakmica posebno važna, pre svega navijačima. Prednost Crvene zvezde je bila što ima više domaćih igrača koji znaju šta je derbi, znaju da to nije stvar posla, već da mora da se igra sa strašću – rekao je Duško Vujošević u emisiji “60 minuta s Vladom i Acom” na MaxBet radiju.

Okolnosti po crno-bele su sada drugačije.

– Partizan koji ima novi tim ove godine neće da bude u poziciji autsajdera, igraće pred punom halom ispunjenom navijačima Partizana, željni revanša za posle poraza u Kupu. Taj poraz u finalu nije običan, već težak. Praktično je za Partizan ovo prvi meč posle Niša. Na tom Kupu je Zvezda, koja igra dobru odbranu, ubacivala jako dobro i to od igrača na kojima trener protivnika može da rizikuje šut. I to nije bila uobičajena stvar. Sport ima upravo tu draž jer u svetu koji je postao dosta predvidljiv, kad je svakodnevni život u pitanju, jedna od stvari koji ne mogu da se predvede je rezultat utakmice. U derbiju još više. Nadam se da će Partizan da dobije prvi deri pred svojom publikom.

Ne kladi se Vujošević, ali ovog puta bi odigrao na crno-bele.

– Zvezda ima prednost, kompletna je bila, nije imala igrače u reprezentaciji kao Partizan, igrala je Evroligu, ali taj ritam utakmica crpi. Ako bih morao da odigram nešto, a nikad u životu se nisam kladio, mislim da će Partizan da slavi u ovom meču.

Crvena zvezda ima iskusan tim, osam igrača stariji su od 30, a Partizanov najstariji igrač, Panter ima 28 godina.

Svaki trener ima svoje specifičnosti. Zvezda podseća iz perioda kada sam ja vodio tim, ne po godinama, nego po čvrstini, odbrani. Mladi igrači Partizana imaju perspektivu Ja sam uvek voleo da uestvujem u razvoju mladih igrača. Voleo bih još mlađi tim nego što je Partizan, ali ti mladi moraju svaki put da pokazuju više želje. Nije samo mladost dovoljna – ističe Duško Vujošević.

PROČITAJTE JOŠ:

Birčević za MaxBet sport: Verujem u pobedu Partizana! Crno-beli mogu do trofeja na oba fronta

Kuzmanović za MaxBet sport: Prednost dajem Zvezdi, u odličnoj je formi! Partizan je jači nego što je bio u Kupu

 

3 Komentara

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.