Budimo u kontaktu

Kladionica

ZA KLADIOCE Najzanimljivije informacije za utakmicu Srbija – Švedska

Radomir Djurovic

Objavljeno

,

Dušan Tadić na meču protiv Norveške (Foto: Starsport)

Selekcija Srbije večeras igra treće kolo Grupe 4, B Lige nacija. Naši reprezentativci će na ,,Areni prijatelja’’ u Solni, jednoj od opština glavnog grada Stokholma, probati da dođu do svoje druge pobede. Prvu su ostvarili u prošlom kolu kada im je na megdan došla Slovenija.


SVE KVOTE ZA UTAKMICU ŠVEDSKA – SRBIJA POGLEDAJTE OVDE.


Slovence je načeo Mitrović u 24. minutu. Slovenija je šest minuta kasnije preko Stojanovića došla do izjednačenja. Sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

Na odmoru je naš selektor odlučio da ubaci najjače snage u igru, te su ušli Tadić, Jović i Radonjić. Upravo je Tadić bio asistent kod pogotka Milinković-Savića u 56. minutu. Da je selektor potpuno pogodio sa izmenama pokazao je Jović u 85. minutu kada je rešio pitanje pobednika, a potom i Radonjić koji je zacementirao Sloveniju u drugim minutu nadoknade.

Tako se naša selekcija na najbolji mogući način vratila u život posle poraza od Norveške i zadržala šanse da se bori za prvo mesto u grupi. Šveđani su posle početne pobede protiv Slovenije ugostili Norvešku na ovom istom stadionu na kom će ugostiti i naše fudbalere i pretrpeli su poraz od 2:1. Norvežane je u vođstvo doveo Haland pogotkom sa bele tačke u 20. minutu. Isti igrač je ponovo bio strelac u 69. minutu. Poraz Švedske je ublažio igrač Mančester junajteda Elanga u drugom minutu sudijske nadoknade.

Ovom pobedom Norvežani su se odlepili na prvom mestu grupe sa šest bodova, a taj saldo će verovatno i povećati ako slučajno Slovenija ne napravi neko čudo večeras i odnese bodove sa severa Evrope. Stoga, ukoliko želi da zadrži šanse u borbi za prvim mestom u grupi, Srbija je još jedanput pod moranjem pobede, a to večeras neće ni malo biti lako.

Ipak, ovu našu selekciju ne treba nikad otpisivati, uspeli su oni da sa mnogo težih gostovanja donesu pobedu, kao što je bila na primer, ona iz Portugalije.

Statistika

-Švedska nije pobedila na 5 od poslednjih 6 utakmica
-Švedska je izgubila na 4 od poslednjih 6 utakmica
-Na 7 od poslednjih 8 utakmica Švedske došla je igra NG
-Na 6 od poslednjih 7 utakmica Švedske nije palo više od 2 gola
-Švedska nije izgubila na 10 od poslednjih 11 utakmica kod kuće
-Švedska je pobedila na 9 od poslednjih 11 utakmica kod kuće
-Švedska je dala najmanje 2 gola na 6 od poslednjih 8 utakmica kod kuće
-Na 3 od poslednje 4 utakmice Švedske kod kuće došla je igra NG
-Na 5 od poslednjih 7 utakmica Švedske kod kuće palo je najmanje 3 gola
-Srbija je pobedila na 8 od poslednjih 11 utakmica
-Na 3 od poslednje 4 utakmice Srbije došla je igra NG
-Na 5 od poslednjih 7 utakmica Srbije palo je najmanje 3 gola
-Srbija nije izgubila na 5 od poslednjih 6 gostovanja
-Srbija je pobedila na 4 od poslednjih 6 gostovanja
-Na 7 od poslednjih 10 gostovanja Srbije došla je igra NG
-Na 7 od poslednjih 11 gostovanja Srbije nije palo više od 2 gola

Povređeni i suspendovani igrači (statistika igrača važi samo za LN)

Švedska – Povređeni: Milošević (2 utakmice, bez učinka), Karlson (nije igrao LN ove sezone), Olson (nije igrao LN ove sezone), Lindelof (nije igrao LN ove sezone), Mrabti (nije igrao LN ove sezone), Nordfelt (nije igrao LN ove sezone). Suspendovani: Kraft (2 utakmice, bez učinka), Kuluševski (2 utakmice, 1 gol, 1 asistencija).

Srbija – Povređen: Vlahović (nije igrao LN ove sezone). Suspendovan: Mitrović (2 utakmice, 1 gol, 0 asistencija).

PROČITAJTE JOŠ:

SRBIJA OVOGA TREBA DA SE ČUVA Golčina fudbalera Kameruna iz slobodnjaka (VIDEO)

Stolica zvanično predstavljen u Humskoj: Najbolji mogući momenat za dolazak u Partizan

Kliknite da ostavite komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.