Budimo u kontaktu

SRBIJA KOŠARKA

ŽESTOKO Oštar odgovor KS Srbije… Ovakav je status Partizana u sezoni 2022/23! Stop manipulacijama

Dejan Prlina

Objavljeno

,

Košarkaši Partizana (Foto: Starsport)

Odluka o neučestvovanju Partizana u KLS, prošle sezone, uzdrmala je košarkašku javnost. I podella je.


ŠPANIJA: Kvota naše kladionice na pobedu Viljareala protiv Rajo Valjekana je 1.73. Meč počinje u 21:00.


Sada, u novoj sezoni u kojoj će da se odlučuje o prvaku Srbije, komentariše se o tome kakva sudbina čeka crno-bele. Da li će da igraju ili će da budu izbačeni u niži rang.

Na dve strane, izgleda suparničke, našli su se Udruženje klubova košarkaške lige Srbije (UK KLS) i Košarkaški savez Srbije. KSS je povodom događaja oko statusa Partizana izdao zvanino saopštenje. Oštro, upereno na adresu UK KLS.

OBMANJIVANJE JAVNOSTI

Saopštenje prenosimo u celosti:

– Povodom neistinitih i netačnih tvrdnji koje su od strane Udruženja klubova košarke lige Srbije nekoliko puta iznešene o navodnom ignorisanju zahteva UK KLS da se KSS izjasni o statusu KK Partizan, posle neigranja završnice domaćeg prvenstva u takmičarskoj sezoni 2021/2022, Košarkaški savez Srbije javno odbacuje bilo kakvu vrstu odgovornosti koja mu se perfidno nameće.

Poslednji pokušaj obmanjivanja javnosti i klubova učesnika KLS desio se u četvrtak, 26.01.2023. kada je pod tačkom razno raspravljano na tu temu.

Istina je sasvim drugačija i čini se da neko ima nameru da plasiranjem neistina uvuče Košarkaški savez Srbije u kampanju koja pojedincima očito predstavlja više od sporta.

Košarkaški savez Srbije se odgovorno ponaša prema svojim obavezama i svim izazovima, a svoje Odluke donosi u skladu sa Zakonom – piše u saopštenju.

Na red, potom, dolazi status Partizana:

BEZ ŽALBE NA ODLUKU O CRNO-BELIMA

– Što se konkretnog slučaja tiče i manipulisanja javnosti od strane UK KLS, istina je sasvim drugačija.

UK KLS je dostavio zahtev 22.08.2022. godine da se na dnevni red UO KSS uvrsti zahtev o izjašnjavanju na temu statusa KK Partizan. Tim povodom, UO KSS je UK KLS 29.08.2022. dostavio odgovor uz objašnjenje da je neozbiljno da tačku uvrsti u dnevni red već zakazane sednice. Ipak, i pred toga, UO KSS je razmatrao dopis UK KLS i usvojio Odluku da se odmah dostavi odgovor, što je i učinjeno 29. avgusta 2022. godine. (Originalnu odluku, kao prilog ovom tekstu dajemo javnosti na uvid)

UO KSS je utvrdio činjenično stanje i konstatovao da je Komisija za izdavanje dozvola Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije, izdala košarkaškom klubu Partizan Dozvolu za takmičarsku sezonu 2022/2023. broj 12/KLS-22/2 od 30. juna 2022. godine. Ova dozvola odnosi se na učešće KK Partizan u takmičenju 1MLS – KLS, u sezoni 2022/2023, sa mestom odigravanja utakmica u beogradskoj Štark areni. Na pomenutu odluku takmičarski organ (direktor lige), NIJE ULOŽIO ŽALBU čime je potvrdio Odluku Komisije za izdavanje Dozvole za sezonu UK KLS. Na taj način i on je potvrdio dozvolu KK Partizan za učešće u Prvoj muškoj ligi Srbije (Košarkaškoj ligi Srbije), u takmičarskoj sezoni 2022/2023. Odluka o izdavanju dozvole za sezonu na ovaj način je postala konačna i može se osporavati samo u skladu sa članom 64. Zakona o sportu. Upravni odbor KSS postupa samo kao žalbeni organ u odnosu na izdavanje dozvola za sezonu.

TAČKA NA TVRDNJE

Na kraju:

UO KSS je na pomenutoj sednici doneo Odluku da Organi KSS po završetku kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo za seniore i Svetsko prvenstvo za seniorke, analiziraju kako događaj koji je naveden u zahtevu, tako i povereno vođenje 1MLS od strane UK KLS, uključujući i poštovanje od strane UK KLS obaveza utvrđenih Zakonom o sportu, Statutom KSS, Takmičarskim pravilnikom KSS i Disciplinskim pravilnikom KSS u pogledu organizacije UK KLS i vođenja takmičenja u 1MLS. Nakon urađene analize, UO KSS će doneti i odgovarajuće Odluke.

Ovim odgovorom KSS želi da stavi tačku na tvrdnje rukovodećih ljudi iz KLS čija je očigledna želja da manipulacijama i neistinama opravdaju svoju nesposobnost.

Saopštenje su potpisali generalni sekretar Zlatko Bolić i potpredsednik KSS Dušan Projović.

PROČITAJTE JOŠ:

OTKRIVAMO Zastoj! Zvezda mora da čeka na igrača iz Lige šampiona… To i nije tako loše!

SVI REKORDI NOVAKA ĐOKOVIĆA Još samo jedan Grend slem, pa da mu se svet i zvanično pokloni kao večnom kralju

18 Komentara

18 Comments

  1. Skauser

    Skauser

    30.01.2023. at 12:40

    Znači, radite šta hoćete, unižavajte srpsku košarku, igrajte kad hoćete… mi nećemo ništa uraditi.

  2. Vlada

    30.01.2023. at 13:01

    Bas tako moze nam se mi smo Partizan😊

    • Prava i jedina istina

      31.01.2023. at 00:45

      Onda idite iz Srbije!!!

    • Dragan

      01.02.2023. at 11:44

      To te Stanoje naučio,a?

  3. Hop

    30.01.2023. at 13:19

    Kakva sprdnje od košarke bukvalno kk partizan može da radi sta mu se hoće. Neće da igra KLS nema veza nema sankcija, ne ostvari zasluženo na terenu EL nema veze igrače EL. Ja samo pitam koja je poenta bilo kakvog takmičenja ako je njima sve dozvoljeno?

    • Abc

      30.01.2023. at 14:09

      Koliko puta kkczvfmpbgdiva nije uspela da izbori EL na terenu pa je na kraju ipak igrala u istoj??

      • Real 100% da

        31.01.2023. at 00:47

        To nema veze jedno sa drugim isprani mozgu!!!
        Zvezda je igrala EL odustajanjem klubova iz vise razloga a Partizan igra EL poptpuno i apsolutno nezasluzeno!!!!

        • Evo banke

          31.01.2023. at 09:16

          Ne secam se da je Igokea odustala te godine kad je izborila EL.pa umesto nje tumacenjem nekih novonastalih pravila upao tadasnji FMP promenjenog PIBa i naziva.
          Da ne spominjemo Eurocup godinu ranije sa 10og mesta,ili jos 2 ne zasluzena ulaska u EL,pa ne odlazak u Podgoricu na utakmicu i bez kazne itd….

          • Mile

            01.02.2023. at 15:54

            pa jel Igokea pobedila u plej ofu?

    • Milan56

      30.01.2023. at 14:42

      Ista ona poenta kao kad je vama dozvoljeno da vam se obrisu dugovi, da uzmete drugo ime, da ne ucestvujete u ligi 3 godine iako je jasno receno da klub koji ne ucestvuje u ligi 2 godine se brise iz registra i omda volsebno startujete se novim preskupim timom od nule i osvajate ligu. Igranje EL je na isti nacin na koji ste vi igrali EL kad su Cibona ili Igokea izborili plasman u EL, samo mi smo EL platili licencu a vi ste tim klubovima platili da se povuku da bi igrali umesto njih.

      • Prava i jedina istina

        31.01.2023. at 00:49

        Eto da te nije sramota?
        A kada cete vi da igrate sa juniorima?
        Ne,umesto toga vam drzava plati a ne vi i drzava vam da F4 igrace umesto da igrate sa juniorima…
        Obrat ti je DJON!!!

  4. Улични ходач

    30.01.2023. at 13:31

    Загорка Доловац је хиперактивни радник деценије за КСС, који је иначе једина већа секта од СНС у Србији.

  5. Big Lebowski

    30.01.2023. at 15:29

    Po ovom što su napisali, udruženje klubova KLS želi da prebaci odgovornost na KSS koji tvrdi da nije odgovoran.Iz toga proizilazi da niko nije odgovoran.
    Klasična srpska priča.
    Da se razumemo, ne vidim svrhu u kažnjavanju Partizana. Pa sve i da ih izbace u tu neku treću ligu koja nije pod ingerencijom KLS a ne mogu da ih izbace u tu treću jer ne postoji.
    Sve u svemu, srpska posla.

  6. Dragan

    30.01.2023. at 15:50

    Kako su navijači fmp-a odjednom počeli da se pozivaju poštovanje propisa. Šta je sa UPPR-om po kojem se klub 4 godine ne takmiči i za to vreme vraća dugove. Po statitu lkub koji se ne takmiči dve godine se automatski gasi. Na stranu što je se FMP za to vreme takmičio sa promenjenim imenom u CZ BEOGRAD. To ne spašava CZ od gašenja. Odjednom posle 4 godine evo povampirene CZ umesto FMP-a u nikom ništa. Sada za jedno ne učestvovanje Partizana digla se frka. Smešno.

    • Ala sta naprica

      31.01.2023. at 00:52

      A pa da niste vi grobari oteli sve od Zvezde moze da se prica o cemu hoces?
      Ovako ste sve vi “posteni” grobari pokrali i pare i igrace i sve moguce a sada moralisete nesto!
      Obrat ti je DJON!!!

  7. Зоран

    31.01.2023. at 09:06

    Време је да се загребачко спортско друштво Партизан коначно врати тамо где му је и место у Загреб и да се ствари поставе у природни ток тј да играју Хрватску лигу

  8. ĆIRKOVIĆ

    01.02.2023. at 11:01

    AJ NE S**I VISE HRVATSKI KLUB , 18 GODINA VAS NIGDE NIJE BILO, DOK ČOVKE NIJE DONEO PARE KOJE SU BILE NAMENJENE ZA KOSOVO I VRATIO VAS U ZIVOT,SMESNI STE VISE SA TIM PROZIVKAMA

    • pecko

      01.02.2023. at 12:09

      Osnivanje i prve godine (1945-1971)
      Nastao je kao košarkaška sekcija Sportskog društva Centralnog doma Jugoslovenske narodne armije. Sportsko društvo CDJA Partizan osnovano je 4. oktobra 1945. Košarkaška sekcija CDJA Partizan nastala je od košarkaške reprezentacije Jugoslovenske armije, koja je 1945. godine osvojila prvenstvo države na turniru sa reprezentacijama jugoslovenskih republika. Pod imenom Partizan košarkaši današnjeg KK Partizan nastupaju od prvog klupskog šampionata Jugoslavije, održanog 1946. godine. KK Partizan je 1953. godine zvanično prestao da bude klub Jugoslovenske narodne armije i celo sportsko društvo je dobilo naziv Jugoslovensko sportsko društvo Partizan.

      Pa vi ste od 1945 drzavni projekat …hahaha

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija MaxbetSport.rs ima pravo da ne odobri komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije MaxbetSport.rs.